,

Justiție la Sfântul Așteaptă. La Judecătoria Cluj Napoca lucrurile au scăpat de sub control

Posted by

După două ture de grevă generală, judecătorii clujeni de la Judecătoria Cluj Napoca s-au trezit într-o situația imposibilă. Justiție la Sfântul Așteaptă.

Mii de dosare ale unor clujeni stau în nelucrare cu lunile. Primul termen de judecată se acordă deja pentru luna noiembrie 2024, adică exact peste opt luni.

Justiție la Sfântul Așteaptă.
Justiție la Sfântul Așteaptă.

Surse judiciare ne-au declarat că în situația dată, fiecare dosar primește două termene pe an. Unul primăvara, și altul toamna.

”Este foarte posibil ca un simplu dosar care se referă la o amendă  de circulație să se finalizeze în patru ani”, ne-a declarat un cunoscut avocat de civil.

Nouă judecătoare în concediu de maternitate

Situația arată că managementul de la nivelul Judecătoriei Cluj Napoca este unul mai mult decât neperformant.

Alte surse judiciare ne-au declarat că nouă judecătoare au plecat în concediu de maternitate. Astfel, Secția Civilă este ”decimată” la propriu. Deși se cunoștea această situație nu au fost luate măsuri pentru a se preveni această stare de fapt.

Acum se așteaptă ca un număr de cinci judecătoare să revină din concediu de maternitate. Dar acest lucru se va întâmpla doar în toamnă. Dar până atunci situația se va înrăutăți și mai mult.

De asemenea, în schemă au mai intrat alți șapte judecători de civil, dar aceștia sunt doar stagiari. Cu alte cuvinte, nu au voie să judece decât banale amenzi de circulație.

Foaia Transilvană a mai scris despre acest subiect. Președintele Curții de Apel Cluj, judecătorul Dana Gîrbovan a anunțat că va dispune verificări în legătură cu situația de la Judecătoria Cluj Napoca.

Cu toate astea, răspunsul nu a fost încă primit. În aceeași situație sunt și foarte mulți clujeni care au dat în judecată compania aeriană Wizz Air.

În aces sens, pentru exemplu, unele dosare au fost înregistrate în octombrie 2023, iar primul termen de judecată este noiembrie 2024. În situația dată, este tot mai clar că la Judecătoria Cluj Napoca trebuie găsită o soluție pentru remedierea situației prezentate.

Un răspuns

  1. Avatar ion
    ion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *