, ,

L-au bătut pe clopotarul satului. Preotul este revoltat: au dat cu pietre după el și l-au lovit cu lemne

Posted by

Un bărbat care este angajatul ca și clopotar la o parohie ortodoxă din cadrul Mitropoliei Clujului, a fost bătut de un grup de tineri, deranjați de clopotele care se auzeau prea puternic.

Clopotarul Ioan Grivase luat la bătaie de tinerii din Nepos.
Clopotarul Ioan Grivase luat la bătaie de tinerii din Nepos. Sursa foto: Emilia Rus / facebook

Preotul paroh Vasile Rus, de la Parohia Nepos ne-a declarat că bărbatul, care are o anumită vârstă a fost lovit cu pietre, dar și cu mai multe leațuri care aveau cuie bătute prin ele.

”Săptămâna asta clopotarul parohiei noastre Nepos, Grivase Ioan a fost agresat prin lovire cu pietre de 20 de tineri din Nepos, care au reușit să spargă și ușa termopan de la intrarea în turnul bisericii, cumpărată din jertfa localnicilor! Facem un apel pe aceasta cale către Poliția Feldru și către paznicul nostru care are datoria de a asigura paza la obiectivele din sat sa își facă datoria pentru a preîntâmpina astfel de acte huliganice ! Sa va fie rușine! Nu mai aveți nici un Dumnezeu!”, a scris preotul Vasile Rus.

Drogurile ar fi de vină

Preotul Rus ne-a declarat că în ultima vreme, deși a cerut ajutorul Poliției Române, numărul de cazuri de agresiune a crescut în localitatea pe care o păstorește.

Mai mult, un grup de tineri, despre care se spune că se droghează în mod constant, au început să arunce cu pietre chiar și în ușa și geamurile bisericii ortodoxe din localitate.

”Cu ce l-au deranjat bietul om ca să fie lovit cu bolovani? Trage clopotele să apere satul și comunitatea de vreme grea, sau când sunt petrecuți pe ultimul drum, localnicii decedați!”, ne-a mai spus preotul din Nepos.

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei este așteptat să intervină pe lângă autoritățile competente, pentru ca astfel de evenimente să nu mai aibă loc.

Clopotarul din Apahida, la un pas de bătaie

Nu este prima dacă, când un clopotar este amenințat de localnici, pentru că trage clopotele.

La o biserică de pe raza comunei Apahida, clopotarul satului a fost la un pas să fie agresat de un localnic, nemulțumit că bate clopotele la șapte dimineața, și că a fost trezit din somn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *