Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRE PRINCIPALA

La Banca Transilvania nu te poți legitima cu pașaportul. Pățania unui universitar clujean de la UBB

Banca Transilvania nu le permite clienților să se legitimeze cu pașaportul, dacă aceștia nu au la ei actul de identitate.

Conferențiarul Radu Nechita de la Facultatea de Studii Europene, din cadrul UBB Cluj a fost protagonistul unei întâmplări ciudate.

El e mers la una dintre sucursalele Băncii Transilvania din Cluj Napoca, dar avea actul de identitate expirat de câteva zile. S-a legitimat cu pașaportul dar a fost refuzat de funcționarul bancar.

Conferențiarul Nechita susține că în momentul în care și-a actualizat datele la bancă, a prezentat și pașaportul și actul de identitate.

”Sunt acționar Banca Transilvania de prin 1994 sau 1995 și client tot cam de pe atunci. Am fost azi să-mi ridic noul card și să fac o operațiune valutară. Cartea de identitate mi-a expirat în urma cu vreo săptămână sau două, dar n-am apucat s-o reînnoiesc, fiind plecat de mai multe ori în străinătate de prin iulie. Aveam și pașaportul înregistrat în sistem, dar era cel vechi, pe care l-am reînnoit anul trecut. Doamna de la ghișeu a fost foarte amabilă, a încercat vreo 45 de minute să găsească soluții, dar sistemul nu a permis. Nimic. Nici măcar sa cumpăr de 200 de lei forinți”, a scris Nechita.

Cu pașaportul se poate ieși din România, dar te poți legitima la BT

Conferențiarul clujean a spus că în acest an a fost plecat în străinătate de cel puțin 20 de ori, timp în care s-a folosit de pașaport.

A putut trece de punctele de trecere a frontierelor de stat tot de atâtea ori. Dar când vine vorba să te poți legitima la Banca Transilvania, acest lucru devine imposibil.

”Pe scurt, procedurile băncii mele preferate nu-mi permit să mă identific cu un act de identitate emis de statul român, cu care am trecut, stați sa număr, de 20 de ori frontiere de stat doar anul acesta. Există două feluri de proceduri: inteligente și altfel. Cum vi se par cele pe care vi le-am descris? Seamana cu cele ale băncii voastre preferate?”, a mai scris Nechita.

”Nu vă batgeți joc de clienți”

La finalul mesajului, clujeanul i-a sfătuit pe cei de la Banca Transilvania să își revizuiască procedurile.

”Gândiți un pic care este scopul procedurilor. Concepeți-le si aplicați-le inteligent. Nu vă bateți joc de clienți cu scuza așa sunt procedurile”, a mai scris Radu Nechita.

Mesajul conferențiarului Radu Nechita despre procedurile învechite de la Banca Translilvania.

Mesajul conferențiarului Radu Nechita despre procedurile învechite de la Banca Translilvania. Sursa foto: Radu Nechita

 

 

 

1 Comment

1 Comment

  1. Claudiu

    26 august 2023 at 10:47 am

    Deci universitarul nu face diferenta intre un act de identitate si un act de calatorie. Oare nu cumva ai trecut prin scoala degeaba daca nu stii sa citesti si sa te informezi? Sa mai citeasca legea actelor de identitate si legea pasapoartelor si poate mai invata si el care sunt de „identitate” si care sunt „de calatorie” si ca conform legii nu poti folosi pasaportul pentru operatiunea de la banca pentru ca nu poti demonstra care ti-e domiciliul sau resedinta din acel document.
    Oricum nu e de mirare ce sistem de invatamant avem si cum ajung unii profesori ( universitari cica) daca nu stii nici chestii de baza ce trebuia sa le ai mai nou de la liceu sau scoala generala.
    E bine totusi ca avem facebook unde putem vedea ce „intelectualime” avem 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Florești și al Gărzii Gilău au intervenit la un accident rutier petrecut pe autostrada A3, în zona Km49,...

EVENIMENTE

La data de 21 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au pus...

EVENIMENTE

Celebra plajă din stațiunea Mamaia va fi amanejată în baza unei proiect realizat de un grup de arhitecți din Cluj Napoca, care au câștigat...