La cât se ridică valoarea unei case tradiționale în cel mai cunoscut sat din România?

Posted by

Dacă vrei să locuiești într-o casă tradițională din cel mai cunoscut și apreciat sat din România, Breb, județul Maramureș, va trebui să bagi serios mâna în buzunar. O casă tradițională în această zonă nu este deloc ieftină.

Satul Breb din Maramureș este recunoscut chiar și la nivel internațională, pentru modul cum a reușit să își păstreze tradițiile.

Un anunț publicat pe un site de profil din străinătate arată că patru case tradiționale au fost scoase la vânzare pentru suma de 760.000 de euro, astfel una dintre ele fiind 190.000 euro.

„Mândra poartă maramureșană stă dreaptă la stradă și invită înăuntru. Gardul în care este prinsă, din nuiele împletite și cu streașina îngustă, lasă vizitatorul să vadă de afară doar acoperișul clădit tradițional din șindrilă.

Între fundația de piatră și podul mansardat casele respiră printr-un cerdac lucrat în lemn atent tăiat; de aici priveliștea este minunată, peste copaci, văi și pășuni nederanjate de om.

Cele patru case ce-și împart ograda sunt dispuse fiecare pe parter și mansardă; la una dintre ele renovarea a fost finalizată, celelalte fiind încă în lucru. Pentru a încuraja socializarea ele sunt deservite de un foișor în care există cuptor și grill.

Interiorul este cochet, cu zona de zi la parter în culorile cerului și zona de noapte la etaj, în nuanțele lemnului ce trasează tavanul”, se arată în anunțul de vânzare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *