Acasă EVENIMENTE La ce sumă se ridică investiția în renovarea fostului hotel Melody din...

La ce sumă se ridică investiția în renovarea fostului hotel Melody din centrul Clujului

0

Modernizarea fostului hotel Melody din municipiul Cluj-Napoca a intrat într-un amplu proces de modernizare, iar valoarea lucrărilor se ridică la 1,5 milioane de euro.

Proprietarul clădirii este Fundaţia Sapientia din Cluj-Napoca, care a demarat procesul de reabilitare.

Imobilul va găzdui şi spaţii pentru evenimente, a transmis Dezső Szenkovics, decanul Facultăţii de la Cluj-Napoca a Universităţii Sapientia din Transilvania, pentru agenţia ungară de presă MTI.

Proprietatea a fost achiziţionată în 2020 de către fundaţia care administrează universitatea maghiară din Transilvania şi a devenit spaţiul cursurilor de coregrafie, dansuri populare de la Universitatea Sapientia, precum şi sediul de la Cluj-Napoca al Fundaţiei Casa Tradiţiilor din Transilvania.

Dezső Szenkovics a declarat pentru MTI că la clădirea fostului hotel de trei stele sunt efectuate atât lucrări de reabilitare interioară, cât şi de renovare exterioară, faţada şi întreaga structură a acoperişului urmând să fie reînnoite.

De asemenea, vor fi realizate lucrări și la subsol, precum şi la curtea interioară aflată la primul etaj al clădirii monument istoric, încăperile de la acest etaj urmând să fie modificate. Costurile – șase milioane de lei plus TVA, adică 1,5 milioane de euro, bani care vin de la Guvernul Ungariei, prin Fondul Bethlen Gábor.

Lucrările vor fi realizate de Decorint SRL din Cluj-Napoca și ar urma să fie finalizate în decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.