La Cluj se fură chiar orice. Chiar și baza de date de la o celebră pizzerie

Posted by

Un clujean a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, pentru acces ilegal la o bază de date. La Cluj se fură chiar orice.

Ioan. F. este acuzat că a furat numele clienților de la Pizzeria Jerry„s Pizza. Procurorii de la DIICOT Cluj au ajuns la concluzia că bărbatu a folosit un virus de tip troian.

La Cluj se fură chiar orice
La Cluj se fură chiar orice

”În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut, în esenţă, că inculpatul F. Ioan la începutul lunii ianuarie 2023, în perioada 01.01.2023-04.01.2023 ar fi deţinut, fără drept, un program informatic (cod malițios tip SQL Injection)… În perioada 01.01.2023-04.01.2023 ar fi accesat ilegal sistemele informatice ale societății *** (Jerry’s Pizza), ar fi modificat datele informatice ale acestor sisteme (aplicaţia de comenzi online) prin injectarea (modificarea datelor informatice ale programului informatic) acelui cod malițios de tip SQL, acțiuni ce i-ar fi permis ulterior să acceseze ilegal sistemele informatice atacate și să transfere neautorizat date informatice din acele sisteme informatice (baza date clienți conţinând nume, prenume, număr de telefon, adrese de email etc.)”, se arată în actele de la dosar.

Pentru această faptă, clujeanul riscă mai mulți ani de închisoare.

„Transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic sau dintr-un mijloc de stocare al datelor informatice, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *