La Grădina Botanică din Cluj este cultivată planta-minune din care se obține cel mai scump condiment din lume, supranumit „aurul roșu”

Posted by

Cel mai scump condiment din lume, supranumit și „aurul roșu” este cultivat la Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca, adică un soi de brândușă din care se poate obține șofranul, condimentul care poate ajunge și până la 30.000 de euro.

Clujenii sunt îndemnați să profite de vremea bună și să vină la Grădina Botanică pentru a admira această plantă care mai poate fi văzută încă o săptămână.

Programul și prețul la intrare în Grădina Botanică

Grădina Botanică ”Alexandru Borza” Cluj-Napoca este deschisă de luni până duminică, între orele 09:00 și 19:00 (ultimele bilete se pot achiziționa până la ora 18:00) și este închisă în zilele de 25-26 decembrie, 1 ianuarie și 24 ianuarie.

Prețul unui bilet este 15 lei / adult (9 lei – în intervalul în care serele sunt închise), iar 7 lei pentru copii peste 3 ani, elevi, studenți de la alte universități cu vârsta de până la 26 de ani, pensionari (5 lei – în intervalul în care serele sunt închise)

Accesul este gratuit pentru: studenții și angajații Universității Babeș-Bolyai, persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora, copiii proveniți din casele de copii sau plasament familial, veteranii de război, în baza actelor doveditoare, dar și pentru copiii sub 3 ani.

„Am reușit să cultivăm cu succes Crocus sativus, planta ale cărei stigmate sunt folosite pentru a obține cel mai scump condiment din lume, șofranul.
Vino să descoperi această plantă fascinantă, o specie cultivată pe scară largă în Asia de Sud-Vest, dar originară din Grecia, care acum prosperă în condițiile de la Cluj!”, au precizat reprezentanții instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *