La multi ani celor de la SMURD Cluj! Merită un mare bravo!

Posted by

Astăzi se împlinesc 26 de ani de la primul apelul de urgență la care a răspuns SMUR Cluj. Intervenția s-a dovedit a fi una extrem de dificilă, unde componenții echipajului SMURD, în majoritate voluntari, au făcut tot cele stătea în putință pentru a salva mai multe persoane implicate într-un accident de muncă, produs pe strada Horea, din municipiul Cluj-Napoca.

O misiune grea, pe care echipajul de atunci și-a asumat-o până la capăt, chiar dacă se confruntau cu lipsuri inimaginabile în zilele noastre și cu prejudecăți enorme. Acea misiune avea să fie doar începutul unei adevărate lupte pentru salvarea de vieți și în același timp pentru dezvoltarea unui serviciu care să ofere asistență medicală de urgență la standarde ridicate.

Apoi, rând pe rând, fiecare salvator din SMURD Cluj și-a asumat misiunile care au urmat, precum și ceea ce a însemnat dezvoltarea serviciului și a standardelor pentru a-i ajuta pe cei aflați în pericol.  SMURD Cluj a devenit treptat un serviciu aflat mereu în slujba clujenilor, care este foarte apreciat, și al cărui renume îi obligă pe toți cei care poartă uniforma roșie să se ridice la nivelul predecesorilor lor.

Dacă în primii ani, media intervențiilor era de trei pe zi, astăzi cele 14 echipaje SMURD Cluj răspund, în medie, la 45 de intervenții pentru acordarea primului ajutor calificat și al asistenței medicale de urgență. Salvatorii SMURD dispun astăzi de capacități moderne pentru îndeplinirea misiunilor cum ar fi: două ambulanțe de terapie intensivă mobilă, o ambulanță de terapie intensivă pentru nou-născuți (neonatologie), nouă ambulanțe de prim ajutor SMURD, două autospeciale pentru transportul personalului și victimelor multiple, o autospecială pentru intervenții la accidente colective și calamități, o unitate mobilă pentru suport medical, șase puncte medicale avansate pentru asistență medicală și triaj în prespital, un Centru pentru Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență pentru formarea personalului ISU și două motociclete pentru intervenție rapidă SMURD.

La mulți ani, încă o dată, celor care au făcut parte și sunt astăzi SMURD Cluj, pentru dăruirea și profesionalismul dovedit pe timpul misiunilor și pentru toate eforturile depuse pentru dezvoltarea a ceea ce este SMURD Cluj astăzi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *