,

La o săptămână după ce a fost prins cu trei tone de carne expirată și neconformă, Moldovan a reacționat. Psihologic nu sună bine

Posted by

După ce Oficiul pentru Inspecția Cosumatorului Cluj i-a prins pe cei de la Carmangeria Moldovan cu ”ocaua mică”, mai exact 70 de lăzi, fiecare cu 40 de kiograme de carne expirată sau neconformă, a apărut și un punct de vedere oficial.

Psihologic nu sunt bine deloc acest punct de vedere. Adică nu este reacția omului nevinovat care este acuzat pe nedrept. În acest caz, un nevinovat ar reacționa imediat. Au trecut șapte zile de la acest control inopinat al celor de la OPC Cluj, ca cei de la Carmangeria Moldovan să reacționeze.

Comin Moldovan (foto jos) patronul Moldovan Carmangerie o ”lălăie” cu cât de îngrijorat este el pentru sănătatea clienților. Mai apoi lansează o serie de acuzații la adresa celor de la OPC Cluj, și anume cât sunt ei de neprofesioniști, aceeași bandă folosită și Nicolae Pivariu, directorul Direcției de Sănătate Veterinară și Siguranța Alimentelor Cluj. De altfe, susțin surse locale, cei doi ar fi buni prieteni.

”Echipa de la OPC, una abuzivă”

Redăm mai jos o parte din comunicatul moldovan Carmangerie:

”Echipa de control a CJPC Cluj a refuzat prezentarea și comunicarea tematicii și scopului controlului, precum și a ordinului de serviciu, a folosit camerele de la telefoanele mobile, fără acordul prealabil și permisiunea managementului firmei, deși normele interne prevăd acest lucru, a avut un comportament agresiv, jignitor, de intimidare, amenințare și șantaj, neadecvat funcționarului public și în neconcordanță cu prevederile OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ.

Echipa de control a intrat abuziv, pe calea de acces a camioanelor, direct la rampa care deservește depozitul de produse din carne nedestinate consumului uman, și a început să fotografieze și să filmeze produsele neconforme, retrase de la comercializare. Aceste aspecte sunt înregistrate de camerele video din dotarea companiei.

Cu toate că pentru aceste produse declarate neconforme de către Moldovan Carmangerie s-au prezentat avize de retragere de la magazine, înregistrate în sistemul electronic al firmei, echipa de control nu a ținut cont de acestea. Comisarii CJPC Cluj au fost informați că aceste produse urmează să fie direcționate pentru distrugere către firma de neutralizare autorizată cu care colaborăm. De asemenea, au fost prezentate echipei de control rapoartele de tranșare a tuturor pieselor tranșate identificate în fabrică, cu care se poate stabili cu exactitate trasabilitatea acestor piese pe care echipa CJPC Cluj le-a suspicionat că ar fi neconforme.

Comisarii CJPC Cluj au impus doar verbal ca noi să facem retragerea de pe piață a produselor din carne pe care le-au suspicionat a fi neconforme, deși pentru aceste piese nu existau buletine de analize de neconformitate. Fiind de bună credință, am procedat la retragerea și izolarea tuturor loturilor suspicionate de organul de control, dar în același timp am trimis spre analiză probe din toate produsele suspicionate către un laborator de analize acreditat și independent. Vom face publice rezultatele acestor analize imediat ce le vom avea”.

Comunicatul OPC Cluj

Cei de la OPC Cluj încă nu au stabilit amenda pentru neregulile descoperit, și asta pentru că cei de la Carmangeria Moldovan nu au prezentat actul de distrugere a cărnii și a produselor din carne, expirate.

„În depozitele de materii prime s-au regăsit produse fără elemente de identificare, caracterizare, lotizare precum şi produse ambalate cu data limită de consum depăşită, alături de produse conforme, care urmau să intre în producţie ca fiind parte din produsele finite. Având în vedere aceste nereguli constatate, operatorul economic a înţeles gravitatea faptelor şi a dispus, în regim de urgenţă, pe data de 22 septembrie 2021, până la ora 14.00, retragerea de la comercializare a tuturor loturilor de produse finite care au la bază materiile prime suspicionate cu neconformităţi”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *