, ,

La șase ani a câștigat Campionatul Național de Karting. Un elev de la Colegiul George Coșbuc visează să fie pilot de Formula 1

Posted by

Un elev din clasa pregătitoare de la Colegiul Național ”George Coșbuc” din Cluj Napoca, a câștigat Campionatul Național de Karting.

La sase ani, Dan Crișan este consuderat un pilot cu un mare viitor.
La sase ani, Dan Crișan este consuderat un pilot cu un mare viitor.

Dan Crișan visează să ajungă un pilot de elită în cadrul competițiilor de Formula 1. La ultima etapă din Campionatul Național de Karting, micuțul a întrecut tot ce se putea la categoria lui, promo BB, destinată copiilor între cinci și șapte ani.

În cele două runde de calificări, Dan s-a clasat pe locul unu. În cele două finale care au avut loc, în aceeași zi, micuțul s-a clasat, de asemenea, pe locul unu, având cei mai buni timp.

La finalul etapei, ultima din campionat, Dan s-a clasat pe primul loc în clasamentul general. La această categorie de vârstă au fost înscriși 15 piloți.

Se antrenează pe pista de la Nădășelu

Micul pilot se antrenează de două ori pe săptămână, pe pista de la Nădășelu, județul Cluj. Are kartul său care poate prinde viteze chiar de 50 de kilometri la oră.

Karturile ajung la viteze de 50 de kilometri/oră
Karturile ajung la viteze de 50 de kilometri/oră

Un specialist ne-a declarat că pentru această categorie de vârstă, motoarele karturilor sunt modificate pentru a nu prinde viteze foarte mari.

”Prioritară este siguranța micilor piloți și apoi competiția în sine. Dan are kartul lui pe care îl folosește la antrenamente. La grupa asta, la competițiile oficiale, motoarele care se montează pe karturi, sunt puse la dispoziție de Federația de Karting. Acestea se trag la sorți, după care sunt montate pe karturi”, ne-a declarat unul dintre cei care se ocupă de cariera sportivă a micuțului pilot.

Începând cu anul viitor, Dan va concura la clasa Puffo, care este destinată copiilor cu vârste cuprinse între șapte și nouă ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *