, ,

La sume se ridică salariile în IT-ul românesc? Clujul este printre orașele cu cei mai mulți IT-iști din România

Posted by

În România sunt aproximativ 10.000 de absolvenți de universități cu profil tehnic și 160.000 de angajați în IT și dezvoltatori de software, iar salariile pentru această poziție pornesc de la 23.000 de dolari / an, potrivit datelor centralizate a unei platforme de marketplace de recrutare în IT.

Potrivit cercetării Huntly, principalele motive pentru angajarea dezvoltatorilor din Europa de Est, inclusiv a celor din România, sunt: baza extinsă de specialişti (circa un milion în regiunea Europa Centrală şi de Est – ECE), competenţe variate (cunoaşterea limbii engleze, educaţie STEM, competenţe tehnice solide, în special în PHP, C# şi Java în cazul României), locaţie convenabilă (diferenţă de fus orar de 1-2 ore faţă de ţările din Europa de Vest).

Salariile în IT ajung la 56.000 dolari pe an, în România

De asemenea, se mizează pe salarii accesibile pentru dezvoltatori, în România acestea încep de la 23.000 de dolari/an (106,703.90 lei/an, adică 1.916 dolari pe lună/8.891 lei/lună) pentru un post de junior și ajung până la 56.000 de dolari/an (259,800.80 lei/an) pentru un lider de echipă, adică 4.666 dolari pe lună/21.650.07 lei pe lună).

În plus, se pune accent pe un mediu de afaceri favorabil, cu legislaţie şi politici noi care vizează simplificarea condiţiilor de afaceri şi fiscale), precum şi pe o securitate solidă a datelor (confidenţialitate şi protecţie a datelor în conformitate cu standardele stabilite în majoritatea ţărilor membre UE). În acelaşi timp, studiul de specialitate menţionează ideea de mentalitate occidentală (etică şi valori de lucru similare cu cele ale companiilor vest-europene şi americane).

Huntly este un marketplace dedicat recrutării în domeniul IT în regiunea Europei Centrale şi de Est, ce furnizează CV-uri. Platforma a fost dezvoltată de către inginerii software de top ai companiei Meta din California în colaborare cu recrutori cu experienţă în domeniul IT.

Noii utilizatori pot publica gratuit posturile vacante pe Huntly şi alege bonusuri unice pentru recrutori. Bonusul total de recomandare constituie, de obicei, 5-7% din salariul anual brut al candidatului, faţă de 15-20% în cazul agenţiilor de recrutare tradiţionale.

Peste 200.000 de angajaţi lucrau în domeniul IT&C în 2020, dublu faţă de acum zece ani, iar Clujul face legea la acest capitol, alături de București și Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *