,

Lacul Beliș-Fântânele, afectat de secetă! Nivelul apei a scăzut vizibil – FOTO

Posted by

Nivelul apei din cel mai mare lac de acumulare din zona Clujului, Beliș-Fântânele, a scăzut semnificativ, după cum se poate vedea și în fotografiile primite de la un turist care a făcut o plimbare în zonă.

Fotografiile au fost surprinse astăzi în zona Poiana Horii din Munții Apuseni și se poate vedea foarte clar cum a scăzut pe alocuri nivelul apei din lac.

Până în prezent, autoritățile locale nu și-au exprimat motivele de îngrijorare și au dat asigurări că nu este nicio problemă cu apa pentru locuitorii din județul Cluj. Acest lucru s-ar putea schimba însă dacă va continua perioada caniculară și în următoarele săptămâni și ploaia nu își va face simțită prezența.

Publicăm mai jos fotografiile cu pricina primite de la turist.

Lacul Beliș-Fântânele este un lac artificial de acumulare din Munții Gilăului, județul Cluj. A fost amenajat în perioada 1970-1974 cu scop hidroenergetic, pe cursul râului Someșul Cald. Are o suprafață de 9,8 kmp și o lungime de 13 km, fiind situat la o altitudine de 990 m. Pe malul lacului se află stațiunea turistică Beliș-Fântânele.

Lacul Beliș-Fântânele este situat în vestul județului Cluj, în partea nordică a munților Apuseni, la confluența dintre munții Gilăului (est), munții Vlădeasa (vest) și Muntele Mare (sud).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *