,

Liceul Tehnologic din Dej este în doliu. Femeia ucisă în accidentul de la Gherla a fost o profesoară de chimie foarte respectată

Posted by

Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Dej este în doliu după ce o profesoară care a lucrat zeci de ani în învățământ și a format sute de generalii de dejeni a murit în tragicul accident produs sâmbătă seară din Gherla.

Este vorba de Eniko Grobois, profesoară la Liceul Tehnologic din Dej, aceasta se află împreună cu soțul ei în mașină și au fost declarați decedați în urma accidentului din Gherla produs, sâmbătă seară, 21 octombrie, de un tânăr de 24 de ani care a intrat într-o depășire extrem de periculoasă.

Reprezentanții liceului au transmis un mesaj în memoria acesteia.

„Astăzi suntem triști. Foarte triști! OMUL care a slujit o întreagă viață școlii și liceului nostru nu mai este printre noi. A pășit pentru prima dată pe porțile școlii noastre, ca dascăl, acum 40 de ani și de atunci nu a mai plecat nici măcar pentru o zi. Până aseară, când și-a luat „La revedere!” de la noi pentru totdeauna… A plecat la cer alături de soțul ei drag. Vrând să rămână nedespărțiți, așa cum îi știam și noi de-o viață. Drum lin spre cer, Doamna Eniko Grobois!”, au transmis îndurerați reprezentanții Liceului Tehnologic “Constantin Brâncuși” din Dej.

Șoferul în vârstă de 24 de ani, responsabil pentru accidentul mortal din Gherla, în data de 21 octombrie, se afla sub influența alcoolului și este suspectat că ar fi consumat și substanțe toxice.

În jurul orei 21:00, un tânăr de 24 de ani care circula cu mașina în direcția municipiului Dej s-a angajat într-o depășire neregulamentară și a intrat în coliziune cu o mașină care circula în aceeași direcție de mers, condusă de un bărbat de 67 de ani, din municipiul Dej. În urma accidentului, în cazul bărbatului de 67 de ani și a pasagerei aflate în autoturismul acestuia, o femeie de 63 de ani, medicii au aplicat manevre de resuscitare, însă, din nefericire, s-a pronunțat decesul acestora.

Testarea cu aparatul etilotest a tânărului de 24 de ani a indicat o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, potrivit polițiștilor.

Ulterior, tânărul a fost trimis în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *