Linii noi de gardă la Infecțioase

Posted by

Linii noi de gardă la Infecțioase. Ministerul Sănătății și-a dat avizul pentru deschiderea a două noi linii de gardă, pentru laborator și radiologie, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Linii noi de gardă la Infecțioase
Linii noi de gardă la Infecțioase

Astfel, pacienții internați și cei care se prezintă la serviciul de urgență vor beneficia de linii de gardă continuă la Radiologie și Imagistică Medicală, respectiv Medicină de laborator.

24 de medici vor fi de gardă

Gărzile vor fi deservite de 24 de medici primari și specialiști. Astfel, pacienții spitalului nu vor mai trebui redirecționați spre Unitățile de Primire a Urgențelor ale altor spitale pentru investigații.

Pacienții nu vor mai fi puși pe drumuri. Linii de gardă de Radiologie și Laborator la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj.

Cele două linii de gardă continuă sunt necesare având în vedere că spitalul a obținut deja avizul Ministerului Sănătății pentru înființarea unui Compartiment de Primiri Urgențe de Specialitate. Accesul permanent la examinările realizate în cele două laboratoare din cadrul unității sanitare fiind necesar atât pentru persoanele internate, cât și pentru cele preluate în serviciul de urgență.

Asigurarea unui acces continuu la investigațiile imagistice și de laborator, prin servicii proprii, va crește promptitudinea diagnosticului și, implicit, inițierea tratamentului specific.

24 de medici vor deservi cele două noi linii de gardă

Liniile de gardă vor deveni funcționale odată cu începerea activității în cadrul Compartimentului Primiri Urgențe de Specialitate și vor fi susținute financiar din bugetul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase.

Acestea urmează să fie deservite de 12 medici primari și specialiști în specialitatea Radiologie și Imagistică Medicală, respectiv 12 medici primari și specialiști în specialitatea Medicină de laborator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *