”Liniuță” între două autotrenuri pe autostrada Transilvania. Rezultat, a fost nevoie de intervenția pompierilor de la ISU Cluj

Posted by

În cursul dimineții de joi, două autotrenuri care circulau în aceeași direcție de mers, pe autostrada Transilvania, au fost implicate într-un accident de circulație. ”Liniuță” între două autotrenuri pe autostrada Transilvania.

întrecere autortrenuri pe autostrada Transilvania
”Liniuță” între două autotrenuri pe autostrada Transilvania

Martorii spun că unul dintre autotrenuri a vrut să îl depășeașcă pe celălalt. Șoferul camionului care circula pe banda unu nu a redus viteza, astfel încât autotrenul care s-a angajaj în depășire să poată executa manevra în siguranță.

A urmat o șicanare în trafic, întinsă pe câteva minute. Ulterior, camionul care depășea a ajuns într-un șanț, iar celălalt cu prelata ruptă și marfa deteriorată.

”Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca au intervenit la un accident rutier produs pe A3, sensul de mers Cluj-Napoca – Turda. Imediat s-au deplasat la fața locului echipajele de la Garda de Intervenție Gilău, dar și o autospecială de la Detașamentul Turda. Forțele noastre au găsit la fața locului două autotrenuri avariate, însă din fericire nu au existat victime încarcerate. Un bărbat de 22 de ani, conștient și cooperant, a primit îngrijiri medicale, fiind ulterior transportat la spital”, au transmis cei de la ISU Cluj.

Cum se execută în mod coirect o depășire

La acest capitol, Codul Rutier este foarte clar. La articolul 46 și următoarele se arată cum se execută o depășire.

”Depăşirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lângă un obstacol, aflat pe acelaşi sens de circulaţie, prin schimbarea direcţiei de mers şi ieşirea de pe banda de circulaţie sau din şirul de vehicule în care s-a aflat iniţial”, se arată în textul legal.

Conducătorul vehiculului care se angajează în depăşire trebuie să se asigure că vehiculul care circulă în faţa sau în spatele lui nu a iniţiat o asemenea manevră.

Atunci când prin manevra de depăşire se trece peste axa care separă sensurile de circulaţie, conducătorii de vehicule trebuie să se asigure că din sens opus nu se apropie un vehicul şi că dispun de spaţiu suficient pentru a reintra pe banda iniţială, unde au obligaţia să revină după efectuarea manevrei de depăşire.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *