,

Lista clujenilor candidați la Europarlamentare 2024

Posted by

Lista clujenilor candidați la Europarlamentare 2024 este formată din 18 persoane, de la toate formațiunile politice.

Lista clujenilor candidați la Europarlamentare 2024
Lista clujenilor candidați la Europarlamentare 2024

Cei 18 candidați aspiră la un loc în Parlamentul European și vor să le obțină cetățenilor Clujului votul la alegerile din 9 iunie.

Cine sunt candidații Clujului pentru europarlamentare

Alianța Electorală PSD-PNL are doi clujeni pe lista de candidați. Daniel Buda, care se află pe poziția a 9-a, actual europarlamentar, respectiv Vasile Dâncu, poziția 8, senator în Parlamentul României. Acesta este absolvent al Facultăţii de Zootehnie a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinare și al Facultăţii de Drept, Universitatea Babeş- Bolyai, respectiv doctor în Filosofie. Acesta a obținut primul mandat de europarlamentar în 2014, iar pe al doilea în 2019.

Senatorul Vasile Dâncu ocupă poziția 8 pe lista de candidați. Acesta a fost ministru al Apărării, este absolvent al Facultății de Istorie și Filosofie de la UBB și doctor în sociologie.

Consilierul local USR, Adriana Cristian, membru în Comisia juridică și Comisia de Sport, tineret, mediu și turism, se află pe poziția 9 pe lista de candidați ai Alianței Dreapta Unită (ADU). Ea este doctorand al Facultății de Științe Politice și absolvent al masterului Facultății de Studii Europene din cadrul Universității Babes-Bolyai, iar din 2020 a devenit consilier local.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) îl are candidat la Cluj pe Avram Fițiu, pe poziția 21 pentru alegerile europarlamentare. El este conferențiar universitar la USAMV Cluj și a mai candidat pentru funcția de primar al Clujului.

Alți candidați cotați cu șanse mici

Candidatul UDMR Cluj la Europarlamentare este Antal Geza, președintele Uniunii Democratice Maghiare din România (UDMR) Cluj și consilier județean. El se află pe locul 18 pe lista de candidați la alegerile europarlamentare. Tot de la UDMR Cluj va candida și Szbo-Csorba Szuzsanna Emese originară din satul Sic, care ocupă poziția 33. 

SOS România îl are candidat la Cluj pe Florian Nicula, medic la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca. Acesta se află pe poziția 15 pe lista pentru alegerile europarlamentare. 

Partidului Alternativa Dreaptă îi are ca și candidați la Cluj pe președintele partidului, Adela Mîrza. Ea este implicată în politică din 2012 și fost în conducerea a trei partide, Noua Republică, M10 și Alternativa Dreaptă. Pe e poziția 11 se mai află politologul Vasile-Florin Șomlea.

Partidul Diaspora Unită (PDU) are trei clujeni pe lista de candidați la europarlamentare. Este vorba de Mocan Marius-Simion, președinte și fondator PDU, născut în Huedin, sociolog de profesie și antreprenor. Pe poziția 13 se află Antonie-Pașca Denis-Paul, kinetoterapeut și project manager, iar pe poziția 30 se află Rondolean Cezara-Andrada, de profesie însoțitor de zbor. 

Clujeni anonimi vor să fie europarlamentari

Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) îl are la Cluj candidat pentru Parlamentul European pe Iacob Dan-Mihai, de profesie inginer diplomat și ocupă poziția 14.

Profesoara Florina Russu, din Florești, este candidată a Partidului REPER pentru europarlamentare, ea ocupând poziția 16.

Partidul România Mare (PRM) are la Cluj pe poziția 8 drept candidat pe juristul Porfire Sergiu

Partidului Noua Românie (PNR) are trei candidați din Cluj la europarlamentare. Vlad Ionuț Andrei, de profesie inginer constructor, care se află pe poziția 5, teologul Cristian Rațiu (poziția 6) și lăcătușul mecanic Mărgineanu Florin, pe poziția 12. 

Partidului Patrioților, PNȚMN și Alianța Politică România Socialistă nu se află niciun reprezentant din județul Cluj. 

Alegerile europarlamentare au loc în 9 iunie 2024, în aceeazi cu alegerile locale. România va fi reprezentată de 33 de europarlamentari. 

Un număr de 15 partide și alianțe electorale respectiv 7 candidați independenți sunt înscriși la scrutinul pentru europarlamentare, potrivit Biroului Electoral Central

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *