,

Locuințele în orașul de 5* Cluj-Napoca sunt tot mai scumpe. Așteptați degeaba o ieftinire

Posted by

Prețurile la apartamente în Cluj-Napoca au crescut, din nou, la început de primăvară 2023, iar majorarea este de 7.5% față de anul trecut, în timp ce locuințele vechi trec de 2300 de euro pe metru pătrat. Astfel, dacă așteptați o ieftinire în zona de imobiliare la Cluj, puteți aștepta mult și bine, aceasta nu va veni.

Majoritatea centrelor regionale analizate s-au înscris pe o traiectorie ascendentă la acest capitol, creşteri având loc atât pe segmentul rezidenţial vechi, cât şi pe cel nou. Excepţia de la regulă este reprezentată de Sibiu, unde preţul mediu solicitat pentru apartamente s-a diminuat. Preţurile apartamentelor au crescut cel mai mult în Oradea şi Ploieşti, iar cele din Bucureşti şi Constanţa au stagnat.

„În ciuda aşteptărilor, piaţa rezidenţială continuă să surprindă. Desigur, traversăm în continuare o perioadă incertă, însă interesul pentru achiziţia de apartamente este în continuare ridicat, iar tranzacţii au loc. Este puţin probabil ca pe termen scurt să asistăm la creşteri de preţ şi anumite corecţii de preţ sunt inevitabile, în special pe segmentele dependente de finanţarea bancară. Totodată, categoriile premium îşi vor consilida preţul pentru că atrag în continuare o cerere ridicată”, a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Clujul devine tot mai scump

Față de luna ianuarie 2023, la nivelul municipiului Cluj-Napoca, în a doua lună din anul 2023 s-a înregistrat o creștere uşoară a preţurilor apartamentelor din acest centru regional, în valoare de 0.6%, preţurile ajungând la o medie de 2.375 de euro pe metru pătrat. Cluj-Napoca a consemnat o marjă de creştere anuală semnificativă a preţurilor, aici s-a înregistrat un avans de 6%.

Apartamentele vechi, mai scumpe și ele

Apartamentele considerate mai vechi au o valoare de 2.347 de euro pe metru pătrat, ceea ce echivalează cu o creştere de 0.3% în luna februarie, comparativ cu ianuarie şi un plus de 6% la 12 luni (de la 2.214 de euro pe metru pătrat). În ceea ce priveşte evoluţia lunară a preţurilor la locuinţele nou-construite, a fost înregistrată o creştere de 2% (de la 2.333 de euro pe metru pătrat util). Pe de altă parte, la nivel anual s-a înregistrat o creştere în cuantum de 7,5%, de la 2.333 la 2.507 de euro pe metru pătrat.

Variaţii pozitive au avut loc pe ambele segmente de piaţă, însă cele mai semnificative s-au înregistrat pe segmentul rezidenţial nou. După un avans de 0,9% în ianuarie, preţurile locuinţelor au înregistrat o evoluţie pozitivă şi în februarie.

Aşteptările vânzătorilor de apartamente s-au majorat, astfel, cu o medie de 1,6% în februarie, Indicele Imobiliare.ro crescând la nivel naţional de la 1.413 la 1.435 de euro pe metru pătrat util.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *