, ,

Locuitorii din Apahida au votat împotriva blocurilor de la IPEG. Cu toate astea primarul comunei insistă cu acest proiect

Posted by

În comuna Apahida, foarte aproape de Cluj Napoca, un dezvoltator imobiliar aproape de faliment, vrea să construiască pe terenul unei foste uzine, un cartier de blocuri, cu peste 700 de apartamente.

cartierul cu aproape 800 de apartamente agita spiritele in Apahida.
Cartierul cu aproape 800 de apartamente agită spiritele in Apahida.

La dezbaterea publică organizată de Primăria Apahida, pe marginea acestui subiect, locuitorii comunei au votat împotriva construirii de blocuri între case.

Principalul motiv este s referă la traficul rutier, care, deja a devenit o problemă critică. Oamenii susțin că și așa, trebuie să petreacă în trafic mai bine de 40 de minute pentru a străbate o bucată de drum de doar doi kilometri, din centrul comunei, până la granița administrativ teritorială cu municipiul Cluj Napoca.

”La ora actuală, Apahida nu este capabilă să susțină astfel de proiecte, în special din cauza infrastructurii și utilităților. Se ridică și problema traficului rutier care este sufocant și nu ar mai putea susține o investiție de astfel de anvergură. Se dorește oprirea investițiilor până la rezolvarea infrastructurii și a utilităților”, se arată în procesul verbal de la dezbaterea publică.

Locuitorii din Apahida au votat împotriva blocurilor de la IPEG

La finalul ședinței la care au participat peste 100 de oameni, cei prezenți au supus la vot dacă sunt sau nu de acord cu acest proiect. Cei prezenți au votat împotriva acestui proiect imobiliar.

”Se supune la vot respingerea proiectului, iar cetățenii prezenți în sală ridică mâna în proporție de 70 la sută pentru respingerea acestuia”, se mai arată în procesul verbal.

În ciuda refuzului public, primarul PSD insistă

În cursul zilei de luni, la nici câteva săptămâni de la consultarea publică, primarul PSD al comunei Apahida, Grigore Fati a pus pe ordinea de zi a Consiliului Local, aprobarea unui PUZ – plan de urbanism zonal, pentru acest proiect.

Ședința va avea loc joi, 26 octombrie 2023. Consilierii locali trebuie să aprobe, sau nu, prin vot, dacă acest proiect imobiar mamut, pentru comuna Apahida, va merge sau nu mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *