Lovitură dură aplicată de DIICOT traficului de droguri. Au fost efectuate percheziții la Cluj și alte două județe, iar zeci de traficanți au fost reținuți

Posted by

Ample percheziții au fost efectuate de către DIICOT la Cluj și în alte două județe ale României, Iași și Suceava, în urma cărora mai mulți traficanți de droguri de mare risc au fost reținuți. Dosarul a pornit de la Iași.

Astfel, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii din cadrul DIICOT, au organizat, în data de 9 martie 2023, o acțiune de amploare care a vizat traficul de droguri periculoase.

O parte dintre activitate s-a concentrat pe traficul de droguri din penitenciare.

Au fost efectuate nouă percheziții la domiciliu în județele Cluj, Suceava și Iași, iar opt persoane au fost conduse la cercetări. Procurorul de caz a reținut patru persoane care vor fi prezentate la Tribunalul Iași, cu propuneri legale.

Din cercetările polițiștilor reiese faptul că respectivele persoane ar fi fost membri ai rețelei de trafic de droguri și ar fi vândut substanțe periculoase către consumatori din mai multe județe, printre care și Cluj.

De asemenea, aceștia făceau trafic de droguri și în penitenciare. O parte dintre suspecți ar fi fost la rândul lor pușcăriași, iar în prezent unii sunt în perioade de eliberare condiționată.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate 100 de grame de cannabis, 90 de doze (aproximativ 80 de grame) de substanțe psihoactive noi, 5 coli impregnate cu JWH – 210, 65 de grame de substanță vegetală impregnată cu JWH – 210, 10 doze de cannabis, un pistol Glock – tip airsoft, 4 cântare de precizie, pe care s-au găsit urme de droguri, 10 telefoane mobile și 13.000 de lei”, au transmis reprezentanții IGPR.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc, în vederea stabilirii cu exactitate a situației.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor brigăzilor de combatere a criminalității organizate Cluj, Suceava, București, Ploiești, serviciilor de combatere a criminalității organizate Dâmbovița, Buzău, Vrancea, Inspectoratului de Poliție Județean Iași, precum și al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București și inspectoratelor de jandarmi județene Iași și Suceava.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din Poliția Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *