,

Lovitură dură pentru rectorul Academiei SRI, Adrian Ivan. „Nu va mai avea voie să conducă doctorate la UBB timp de 2 ani”

Posted by

Conducătorul de doctorat al ministrului-plagiator Lucian Bode, Adrian Ivan, rector al Academiei SRI, a primit interdicție timp de doi ani pentru a mai conduce doctorate la Universitatea Babeș-Bolyai, după plagiatul dovedit al tezei ministrului Lucian Bode, a anunțat edupedu.ro într-o exclusivitate. 

Decizia a fost luată după ce Comisia de etică a UBB a constatat mai multe exemple de plagiat și citare defectuoasă în teza de doctorat a ministrului Lucian Bode, concluzionând că „teza este profund viciată” și cerând retragerea cărții publicate pe baza tezei.

UBB Cluj a susținut pentru sursa citată că și profesorul Adrian Ivan „a solicitat la rândul său acest lucru (N. Red. – ca în următorii 2 ani să nu îi mai fie alocate locuri de doctorat), motivat și de presiunea sarcinilor manageriale cu implicații asupra urmăririi cu atenție a activității doctoranzilor”.

La 10 zile după ce Comisia de etică a constatat plagiatul și greșelile care au „viciat” profund teza de doctorat pe care a coordonat-o la UBB, conducerea UBB a decis ca și cursul predat de Adrian Ivan la școala doctorală a UBB să fie preluat de un alt profesor.

Pentru a nu fi sub presiunea sarcinilor multiple, cu efecte negative asupra actelor academice, până la încheierea activității manageriale la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazu”, cursul “Metode generale de cercetare și metodica elaborării de lucrări științifice” a fost preluat de către cercetătorul Sergiu Gherghina (conferențiar și la Universitatea din Glasgow) începând cu anul universitar 2022-2023”, spune UBB în răspunsul la solicitarea Edupedu.ro.

Adrian Ivan este rectorul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” a SRI din septembrie 2017, iar Lucian Bode și-a susținut teza de doctorat avându-l drept coordonator pe Ivan în 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *