Lovitură grea pentru frații Tate

Posted by

YouTube a eliminat o serie de canale mari care promovau academia de afaceri online The Real World, condusă Andrew Tate, în urma unei investigații VICE News care a dezvăluit modul în care schema a folosit platformele de socializare pentru a-și exploata tinerii fani.

Fratii Tate
Fratii Tate

Printre conturile YouTube recent interzise se numără unul dedicat conținutului The Real World, evidențiat în articol, care avea peste 600.000 de abonați.

Canalul adunase peste 450 de milioane de vizualizări pentru conținutul său care promova The Real World de când a fost creat în decembrie 2022, în ciuda faptului că YouTube a declarat că a închis canalele asociate cu The Real World și Tate.

Alte canale The Real World eliminate de YouTube au inclus unul cu 264.000 de abonați și aproape 300 de milioane de vizualizări și un altul cu 50.000.

În România, cei doi frați, Tristan și Andrew Tate au fost trimişi în judecată de DIICOT pe data de 20 iunie, fiind acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contra cost pe site-uri de profil.

Abonamente de 49 de dolari

Raportul VICE News, publicat marți, a detaliat îngrijorări serioase cu privire la programul lui Tate, care costă 49 de dolari pe lună și care promite să îi învețe pe adolescenți abilitățile antreprenoriale pentru a se îmbogăți rapid.

În schimb, au susținut criticii, site-ul îi exploata pe tinerii fani ai influencerului pentru banii și munca lor. Acesta i-a recrutat prin intermediul anunțurilor promoționale pe rețelele de socializare, bazându-se pe politicile de moderare laissez-faire de pe YouTube, TikTok și Instagram – în ciuda faptului că site-urile ar fi interzis Tate și conținutul The Real World de pe platformele lor.

Karim Mahmoud, un fost student nemulțumit de The Real World, a povestit pentru VICE News cum membrii campusului său de ”marketing afiliat” au fost însărcinați să realizeze mai multe videoclipuri pe rețelele de socializare pentru a-l promova pe Tate și școala sa de afaceri în fiecare zi.

Metoda ”pastilei roșii”

Odată ce studenții câștigau un număr suficient de mare de urmăritori pe conturile lor de social media, aveau dreptul să câștige un comision de la fiecare nou recrut, într-un model de marketing care avea caracteristicile unei scheme piramidale – deși Mahmoud crede că puțini studenți au câștigat bani.

El a spus că studenții de pe platformă erau împinși de tutorii lor să lucreze multe ore – uneori 16 pe zi – și erau bombardați cu ideologia ”pastilei roșii” în ceea ce el a descris ca fiind o atmosferă asemănătoare unui cult.

Avocatul Jack Beeston, cu sediul în Marea Britanie, a cărui firmă a cerut ca The Real World să fie deplatformată de către companiile de socializare, a declarat că Tate a țintit tinerii pentru a fi exploatați a fost „echivalentul digital al manipulării”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *