, ,

Lucrările de amenajare a Someșului sunt făcute de mântuială. La prima ploaie mai serioasă malurile s-au ”spălat”

Posted by

Lucrările de amenajare a malului râului Someș, din cartierul Grigorescu, nu sunt de cea mai bună calitate.

Mai multe fotografii postate pe o rețea de socializare arată că lucrările lăudate de primarul Emil Boc, s-au ”spălat”.

În termeni tehnici se numesc ravene, deoarece constructorul nu a prevăzut locuri pe unde apa de ploaie să se scurgă, și nici drenuri de captare.

Lucrări de mântuială pe malurile Someșului.
Lucrări de mântuială pe malurile Someșului. Sursa foto: Radu Dulău

”Natura le-a cam dat peste nas constructorilor și specialiștilor din proiectul de amenajarea malurilor Someșului Mic, oferindu-ne acum o lecție simplă de geomorfologie aplicată … Un peisaj „superb” plin de șiroiri, ravene, surpări, praf și noroi pe multe alei… Știu că răspunsul oficial este acela că lucrarea e neterminată, etc și malul încă e nestabilizat… Dar la cum se prezintă situația, perspectiva e cam sumbră”, a scris Radu Dulău.

Clujenii critică calitatea lucrărilor

Locuitorii cartierului Grigorescu a criticat la rândul lor calitatea lucrărilor, în care Primăria Cluj a investit zeci de milioane de lei.

”Din păcate, adevărul e ca toate proiectele noi, modernizarile, lucrările, etc sunt de o calitate execrabila. Corupția și incompetenta se vad cu ochiul liber, dar „specialiștii” primăriei și presa plătită cataloghează orașul de 5 stele. Nu spun ca nu se face nimic, dar cam tot ce se face, se face prost, atat ca și calitate cât și ca și design și funcționalitate. Și totul pe bani foarte mulți, fonduri europene, etc. Cand nu sunt bani, poti înțelege. Dar la sumele colosale care întra în proiectele astea, categoric nu”, a scris un alt clujean.

Lucrări de 150 de milioane de lei

În vara anului 2023, lucrările trebuiau finalizate, dar constructorul nu s-a putut încadra în termenul stabilit și a primit o derogare, cu încă șase luni.

Investiția finală se ridică de la 123.6 milioane lei la 151,9 milioane lei (cu TVA).

Câştigătorul licitației este Asocierea ACI Cluj (lider) – SOCOT SA – Simacek Facility Services. Acest proiect este doar o bucată din proiectul mare de amenajare a malurilor Someșului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *