Acasă EVENIMENTE Lucruri teribile ies la iveală în drama actriței Iolanda Covaci. Ofițerul SRI...

Lucruri teribile ies la iveală în drama actriței Iolanda Covaci. Ofițerul SRI acuzat că își lega copiii cu bandă scotch

0

Tribunalul Cluj a luat în discuție azi, apelul privind ordonanța președințială, prin care cei doi copii minori, ai actriței Iolanda Covaci sunt luați de la mamă și predați la tată, ofițerul SRI, Alexandru Dina.

Între cele două faze procesuale, Tribunalul Cluj a dispus suspendarea executării hotărârii emise de către Judecătoria Cluj Napoca, până la judecarea apelului, adică faza procesuală care a avut loc azi.

Avocacat Maria Vaida, din Baroul București a ținut o pledoarie excelentă în favoare actriței Iolanda Covaci. În timpul procesului avocata Maria Vaida a susținut că ofițerul SRI, Alexandru Dina i-a legat pe cei doi copii, cu o bandă scotch, pentru a le da un exemplu.

”Există o fotografie, în care tatăl, pentru a-i disciplina pe copii, ei fiind și mai activi, …, le-a legat mâinile cu scotch și le-a pus o bandă la gură. Fotografia există la dosar. Tracurile copiilor sunt absolut grăitoare. Ei sunt evident terorizați, înspăimântați de un astfel de gest pe care nu îl pot înțelege, acest lucru nefiind o formă de discplinare. Mama a fost cea a care a cerut explicații. Toate abaterile de la un comportament normal, părintesc, sunt explicate de tată că le-a făcut din joacă”, a mai spus avocata Maria Vaida.

 

Fetița cu un ochi vânăt

sursa foto: Iolanda Covaci/facebook

Acuzațiile au fost aduse ofițerului SRI, Alexandru Dina, chiar în sala de judecată. Avocatul Maria Vaida a mai povestit și despre un alt episod, în care fetița de opt ani s-a ales cu un ochi vânăt, după ce ar fi fost lovită de tată cu palma.

”A lovit-o pe fetiță, învinețindu-i ochiul în încercarea de a-i despărți, ceea ce este absolut necredibil, pentru că fetița spune în raportul specialiștilor că pe tatăl ei l-a apucat o furie mare”, a mai spus avocata Maria Vaida.

Toate aceste probe sunt la dosar, și cu toate acestea, judecătorul de la Judecătoria Cluj Napoca a decis ca minorii să fie trimiși spre creștere și educare, tatălui.

Mesajul transmis de judecător

La finalul procesului de la Tribunalul Cluj, care a durat mai bine de două ore, unul dintre cei doi judecători nu a mai putut rezista și s-a adresat exclusiv celor doi părinți, prezenți în sala de judecată.

”Vă rog să vă așezați la masă. Să stați de vorbă și să găsiți o soluție, indiferent de ce soluție vom da noi. Este doar spre binele copiilor”, a spus judecătoarea.

Ce transmite avocata ofițerului SRI

La finalul dezbaterilor, avocata Oana Roberta Crețu, din Baroul București ne-a declarat că sentința Judecătoriei Cluj Napoca este una corerctă.

avocat Oana Roberta Crețu

Mai mult, avocata Crețu a mai spus că mama celor doi copii, a luat decizia de a pleca din București, și de a se muta la Cluj Napoca, fără ca tatăl micuților să fie anunțat în prealabil.

”În prima instanță, Judecătoria Cluj Napoca a admis cererea făcută de noi, pentru schimbarea domiciliului minorilor de la mamă la tată. Doamna Covaci s-a mutat în Cluj, în toamna anului 2022, fără să îl anunțe pe tată. Ba mai mult, și-a schimbat domiciliul, conform extrasului executorului judecătorului de patru ori.  În vara anului 2022, brusc, mama nu i-a mai răspuns la telefon, și din acel moment, tatăl nu a mai putut vorbi cu minorii”, ne-a relatat avocata Crețu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.