, ,

Lupta internă în USR Cluj pentru desemnarea candidatului la primărie în 2024. 11 anonimi vor să se bată cu Emil Boc

Posted by

Sâmbătă seara, 15 iulie, s-a încheiat în USR Cluj procesul de depunere a înscrierilor la alegerile interne pentru desemnarea candidatului partidului pentru fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca la alegerile locale din 2024.

Astfel, surse interne din cadrul USR Cluj au declarat pentru Foaia Transilvană că 11 membri vor să se lupte cu Emil Boc pentru funcția de primar al orașului în 2024, din care fac parte și doi parlamentari clujeni, însă de remarcat că nici unul dintre consilierii locali nu își doresc să candideze pentru această funcție.

Potrivit acelorași surse citate de Foaia Transilvană, cele mai mari șanse pentru a fi candidatul USR Cluj la primărie este deputatul Viorel Băltărețu, unul dintre cei mai bogați parlamentari clujeni, supranumit și „Latifundarul din USR” pentru numărul mare de proprietăți, terenuri și imobile pe care acesta le deține alături de soția sa. Băltărețu și-a exprimat în repetate rânduri în interiorul partidului că își dorește să candideze în 2024 la primărie și să se lupte cu Emil Boc, astfel că are toate șansele ca el să fie cel aruncat în luptă cu actualul edil.

„Latifundariul din USR Cluj” are cele mai mari șanse să se bată cu Emil Boc în 2024

Potrivit declarației de avere depuse pe 2023, deputatul clujean Viorel Băltărețu a încasat de la Camera Deputaților suma de 146.000 lei și are acțiuni la mai multe bănci și firme, precum și titluri de stat, toate acestea în valoare totală de peste 1 milion de lei, precum și mai multe conturi în bănci. Mai multe pot fi văzute în declarația sa de avere.

Băltărețu deține un apartament în Bulgaria, cumpărat anul acesta, două în Cluj-Napoca, o casă de locuit în Cluj-Napoca și altă casă în Alba.

În afară de senatorul Bordei și Băltărețu, ceilalți 9 membri sunt cvasi-necunoscuți pentru opinia publică clujeană și nu au imagine publică pentru a se putea bate cu Emil Boc la primărie.

Cine sunt cei 11 anonimi din USR Cluj care vor să fie primar în Cluj-Napoca în 2024:

1. Viorel Băltărețu, deputat
2. Cristian Bordei, senator
3. George Trif, membru în Biroul Local și Biroul Județean
4. George Pop, membru și medic
5. Cristian Bud, membru
6. Dorian Unguraș, membru
7. Paul Helmer, membru BL
8. Daniela Țițiu, membru
9. Vlad Mureșan, membru Biroul Local
10. Mihaela Nia, membru Biroul Local
11. Dorian Unguraș, membru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *