Luptător de K1, călugăr la Muntele Athos

Posted by

Printele Petru, de la o mănăstire românească, de la Muntele Athos are o poveste de viață mai deosebită.

Călugărul a devenit celebru după ce un filmuleț cu el a fost postat pe rețea de socializare. Aflat la Iași, părintele Petru lovește un aparat de box, la un bâlci, punctajul fiind unul foarte mare.

Părintele Petru
Părintele Petru

Nu toată viața lui a fost un om religios. În trecut a fost un luptător de K1, și s-a luptat în cușcă. Cei care l-au cunoscut ca sportiv, susțin și acum că era un luptător valoros.

Două incidente i-au marcat viața, și au făcut ca viitorul să facă un viraj cu 180 de grade, spre un alt drum.

Părintele Petru a fost implicat într-o bătaie, iar mai apoi l-a părăsit soția. Aceste două momente l-au determinat să părăsească lumea străzii.

”Aveam și eu un vis, mă apucasem la 11 ani de arte marțiale. În anii `90, era important cine era cel mai tare din cartier, cine era bătăuș… Îmi plăceau filmele cu Van Damme, eram fan Steven Seagal. Am vrut să realizez ceva în viață, am plecat în Anglia la 16 ani. Acolo m-am apucat de muay thai, un fel de kickbox, dar poți să folosești și cotul. Voiam să ajung faimos, îmi plăcea foarte mult K1. Dar ca să intri în K1 aveai nevoie de o anumită statură, peste 1,90 m. Cred că am fost primul român care a intrat în circuitul ăsta. Nu pierdusem niciun meci, aveam un croșeu de dreapta foarte periculos”, își aduce aminte părintele.

L-a făcut KO

Călugărul de la Athos mai povestește că a fost căsătorit cu o femeie, cu un caracter mai dificil.

Din acest motiv, după o perioadă a divorțat și a continuat să își trăiască viața de unul singur.

Parintele Petru devenit viral pe o retea de socializare
Parintele Petru devenit viral pe o retea de socializare

A urmat o luptă care l-a făcut să renunțe ”la lume”, cum spun călugării, și să se ducă la mănăstire.

”Țin minte că am avut un meci cu un adversar de culoare, Sam. Era perioada în care mă despărțisem de soție și eram foarte nervos. Am intrat în meci, mai erau vreo 40 de secunde până să se termine prima rundă și l-am prins cu o dreaptă cu care l-am băgat în comă. Nu i-am dat din tehnică, ci din nervi, din frustrare, cu toată forța. Atunci m-a mustrat conștiința, am spus că nu e bine ce fac. M-am dus după el la spital, și-a revenit. Am luat calea călugăriei, eram foarte tulburat din cauza meciului și din cauza căsniciei. (…) La meciul acela, a venit un manager la mine în vestiar și mi-a spus că-mi dă 15.000 de euro ca să pierd meciul, pentru că s-au pariat foarte mulți bani pe adversarul meu”, a povestit părintele Petru, la podcast-ul ”Fiță cu Adiță”.

A ajuns la Athos

După un timp, părintele Petru a ajuns la Athos, unde a fost supus unei lungi perioade în care a învățat ce este umilința.

Nu din ură, ci pentru că mândria și orgoliul lui erau nemăsurate. După câțiva ani și-a dat seama de asta, iar azi este unul dintre cei mai respectați călugări.

„Ei știau trecutul meu, ei mă antrenau, pentru că așa se face în mânăstire, deci dacă vrei să fii călugăr, primul lucru pe care trebuie să-l înveți e umilința, nu mai spun cum mă făceau. Umilința mi-a fost școala de călugărie”, a mai povestit Petru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *