,

MAE oferă tot sprijinul pentru cei doi minori rămași fără părinți în urma accidentului dramatic din Grecia

Posted by

Un cumplit accident rutier a avut loc miercuri, 16 august, în Grecia, pe autostrada Salonic – Serres, iar doi soți din Florești, Alina și Roland Schmidt, în vârstă de 45 și 48 ani, și-au pierdut viața. Aceștia se aflau în autoturismul care s-a izbit puternic de un tir cu cei doi copii ai săi.

Minorii în vârstă de 7 și 10 ani au fost duși la spitalul din Salonic, iar Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat ce se va întâmpla cu cei doi copii rămași orfani.

Familia se întorcea spre România din vacanța petrecută în Grecia în momentul producerii accidentului.

MAE a publicat un comunicat oficial cu privire la acest incident nefericit și a anunțat tot sprijinul. 

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin Consulatul General (CG) al României la Salonic, a fost notificat de către poliția din Salonic cu privire la un accident rutier grav produs la data de 16 august 2023, la ieșirea din Salonic, către localitatea Liti. CG Salonic a întreprins, în regim de urgență, demersuri suplimentare pentru obținerea de date și informații oficiale cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii accidentului.

Potrivit informațiilor obținute de către reprezentanții consulatului, accidentul s-a soldat cu patru victime, membri ai aceleiași familii, dintre care doi cetățeni români majori au decedat, iar alți doi cetățeni români minori au fost răniți, fiind transportați la o unitate medicală, pentru a beneficia de îngrijiri de specialitate.

Consulul român din cadrul oficiului consular de la Salonic s-a deplasat în regim de urgență la spitalul unde se află internați cei doi minori. În urma discuțiilor avute cu personalul medical și cu cei doi minori, a reieșit că starea acestora este stabilă, fiind în afara oricărui pericol.

Au fost întreprinse măsurile necesare pentru informarea familiei extinse din România cu privire la accident și la consecințele sale deosebite. De asemenea, având în vedere situația celor doi minori rămași neînsoțiți pe teritoriul Republicii Elene, consulul român va efectua vizite repetate la unitatea medicală, până la sosirea membrilor de familie din România”, a transmis MAE.

„Ancheta autorităților elene cu privire la circumstanțele producerii accidentului este în desfășurare. MAE informează că reprezentanții Consulatului General al României la Salonic sunt în legătură cu unitatea medicală și cu membrii de familie ai cetățenilor români decedați, în vederea acordării de sprijin celor doi minori, precum și pentru realizarea formalităților de repatriere a trupurilor neînsuflețite ale cetățenilor români decedați.

Reprezentanții Consulatului General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile locale și cu reprezentanții spitalului și acordă asistență consulară conform competențelor, inclusiv în vederea eliberării certificatelor de deces”, se arată în comunicatul MAE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *