Maestrul Grigore Leșe, invitat special la un spectacol folcloric aniversar, cu intrare liberă, la Casa de Cultură a Studenților

Posted by

Ansamblul „Someșul-Napoca” va împlini 50 de ani de activitate și va marca acest moment printr-un eveniment-spectacol aniversar organizat în Cluj-Napoca, la Casa de Cultură a Studenților.

Evenimentul va avea loc marți, 10 octombrie, începând cu ora 17:00, pe scena Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca. Intrarea este liberă.

Tradițiile sunt legătura nevăzută dintre generațiile plecate, cea prezentă și cei nenăscuți încă. Pentru a putea ști încotro ne îndreptăm este absolut necesar să știm de unde venim. Să ne cunoaștem rădăcinile, obiceiurile și istoria! Printre cei care au cultivat tradițiile clujene, și ale României, atât în țară cât și în străinătate pe marile scene folclorice ale lumii se numără și Ansamblul Folcloric „Someșul – Napoca”, condus de neobositul Dr. Zamfir Dejeu, director artistic și dirijor al acestui frumos ansamblu timp de zeci de ani. Și cum îi stă bine oricărui ansamblu care a trecut testul timpului cu brio, împlinirea a 50 de ani de activitate va fi marcată marți, 10 Octombrie, printr-un spectacol aniversar”, transmit organizatorii spectacolului.

În scenă vor urca mai multe generații ale acestui ansamblu condus de:

Director artistic: dr. Zamfir Dejeu
Dirijor: Doru Zamfir Dejeu,
Coregrafi: Ioan Sever Rus, Ciprian Lujerdean, Dorina Cociș, Mădălina Petcu, Horațiu Zanc.

Invitat special al manifestării este dl. Grigore Leșe, reputat etnomuzicolog și realizator de emisiuni la Televiziunea Română.

Totodată, alături de membrii ansamblului, vor urca pe scenă și „Călușerii din Valea Drăganului”, conduși de instructorul coregraf, Gheorghe Boca.

În cadrul spectacolului va fi prezentat un film cu interpreta Iustina Crișan Dejeu (dintre fondatorii ansamblului) și va fi lansat și un CD semnat de tânăra solistă, Laura Ciupeiu, membră a Ansamblului folcloric „Someșul – Napoca” care va fi și prezentatoarea acestui eveniment.

„Dragu mi-i să cânt, să joc/Cu bădița la un loc Și mi-i drag la veselie/Cu oameni de omenie!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *