Acasă EVENIMENTE Mafia drogurilor din Cluj a primit o lovitură dură. Mai multe percheziții...

Mafia drogurilor din Cluj a primit o lovitură dură. Mai multe percheziții efectuate s-au lăsat cu zeci de kilograme confiscate

0

Procurorii DIICOT au destructurat o rețea de traficanți de droguri în urma unor percheziții în județele Cluj și Bistrița-Năsăud, în cadrul cărora au fost confiscate zeci de kilograme de droguri și sume importante de bani.

Au fost reținut doi inculpați, în data de 25 mai 2023, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri.

Cei doi traficanți au comercializat, în perioada 2021 – mai 2023, în mod repetat, droguri de risc, pentru suma de 50 de lei/gram, precum și substanțe cu efecte psihoactive cu suma de 100 de lei/gram.

„Au fost puse în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Cluj și Bistrița Năsăud, fiind identificată și ridicată cantitatea de aproximativ 40 de kilograme canabis (57 de calupuri), 3,5 kilograme rezină de canabis, 12 kilograme substanță cristalină și 50 grame substanță pulverulentă de culoare albă. De asemenea, au fost identificate și ridicate sumele de peste 35000 euro, 318.560 lei, 490.000 forinți, 100 de lire, bijuterii, un ceas de lux și mai multe înscrisuri.

În cursul acestei zile, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată într-un comunicat DIICOT.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița Năsăud.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, polițiștilor din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Bistrița-Năsăud și Cluj și jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile Cluj- Napoca. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.