,

Magazin cu haine contrafăcute din Cluj-Napoca, amendat cu zeci de mii de lei de ANPC

Posted by

Comisarii CJPC Cluj au identificat, în cadrul acțiunilor de control, o firmă care comercializa haine inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, care nu erau originale.

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj prin CJPC Cluj, sub coordonarea vicepreședintelui ANPC, Sebastian Hotca, a organizat, în data de 23 martie 2023, un control care viza operatorii economici care comercializau produse textile, în județul Cluj.

În urma acțiunilor de control, a fost identificată firma SC Gamos Com SRL, din Câmpia Turzii, care comercializa produse textile inscripționate cu numele unor branduri populare. Cu toate acestea, firma respectivă nu avea documentele necesare pentru a dovedi originalitatea produselor.

Comisarii CJPC Cluj au identificat mai multe deficiențe, pentru care au aplicat 3 amenzi contravenționale în cuantum de 60.000 lei. De asemenea, 6 dintre produsele identificate vor face obiectul unei notificării în sistemul de alertă rapidă al Uniunii Europene – Rapex, deoarece șnurul aferent hanoracului cu glugă, are capetele libere mai mari de 30 de cm, fiind considerat produs periculos.

Totodată, au fost dispuse măsurile  complementare de:

– oprire definitivă de la comercializare a 1.290 produse textile contrafăcute în valoare de circa 140.000 de lei, avand în vedere și faptul că operatorul economic nu a pus la dispozitia comisarilor CJPC Cluj, documentele aferente achizitiei.

– sesizarea instituțiilor abilitate (IPJ Cluj/SICE) pentru luarea măsurilor aferente comercializării produselor contrafăcute”, a transmis Biroul de presă CRPC RNV Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *