Mai fac românii bani din criptomonede?

Posted by

Mai fac românii bani din criptomonede? 170 de milioane de dolari au câștigat în 2023 românii din criptomonede, iar România se numără printre țările care au obținut cele mai mici venituri din această zonă, la acelați nivel cu țări precum Kazakhstan, Malaezia, Belgia şi Suedia.

Mai fac românii bani din criptomonede
Mai fac românii bani din criptomonede

De departe, cei mai mulţi bani au ajuns la investitorii americani, care au câştigat 9,36 de miliarde de dolari, urmaţi de britanici, vietnamezi şi chinezi.

În total, investitorii din toată lumea au câştigat anul trecut 37,6 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă un progres important faţă de 2022, când au fost pierdute 127,7 miliarde de dolari. Vârful a fost stabilit în 2021, când au fost câştigaţi din cripto 159,7 miliarde de dolari.

A scăzut Bitcoin vineri la 67.000 $

Bitcoin şi-a demonstrat din nou volatilitatea, coborând vineri cu aproximativ 7%, de la nivelul de 72.000 de dolari atins joi, la 67.000 de dolari, potrivit datelor Coin Metrics, preluate de Reuters și News.ro.

Nu a fost imediat clar ce a cauzat scăderea bitcoin, care se tranzacţionează 24 de ore pe zi. Bitcoin este încă în creştere cu aproximativ 57% în acest an, iar scăderea începută din timpul nopţii de joi spre vineri a avut loc de la maxime aproape record. Criptomoneda a crescut în ultimele luni, în parte datorită anticipării şi apoi a cererii din partea noilor ETF-uri pentru bitcoin care au fost lansate în SUA în ianuarie.

Optimism în rândul investitorilor

Cripto-optimiştii spun că volatilitatea clasei de active ar trebui să scadă pe măsură ce bitcoin se maturizează. Apariţia ETF-urilor bitcoin, care facilitează ca o gamă mai largă de investitori să câştige expunerea la cripto, ar putea ajuta, teoretic, la reducerea acestei volatilităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *