CALEIDOSCOP, NATIONAL

Mai mulți bani statului din păcănele. Jocurile de noroc vor fi supra-impozitate

Guvernul  României și-a anunțat intenția de a aduce mai mulți bani la Bugetul de Stat din jocurile de noroc, prin introducerea de noi taxe. Măsura este aşteptată pentru începutul anului viitor.

Surse din Coaliţia de guvernare au declarat pentru Europa Liberă că s-a ajuns la un acord pentru impozitarea cu 40% a câştigurilor din jocurile de noroc, o schimbare a taxării în zona profesiilor liberale şi o limitare a domeniilor pentru IMM-uri. De la 1 iulie va creşte acciza la ţigări.

Modificarea Codului Fiscal, care se va aplica de la 1 ianuarie 2023, va cuprinde şi un impozit nou aplicat pentru câştigurile din jocurile de noroc, au precizat surse participante la discuţiile din Coaliţia de guvernare.

În prezent, câştigurile sunt impozitate cu 1% până la o valoare de 66.750 de lei, cu 16% până la 445.000 de lei şi cu 25% peste această sumă, scrie playresponsibliy.ro, citat de Mediafax

Propunerea privind majorarea impozitelor în zona jocurilor de noroc ar fi venit din zona PNL, iar PSD a fost de acord cu propunerea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*