Mandate de arestare pentru evazioniștii fiscali de la Dej! Prejudiciul este uriaș

Posted by

Tribunalul Cluj a dispus arestarea a două dintre cele cinci persoane din zona Dejului, acuzate că au produs un prejudiciu la bugetul de stat în valoare de 31 de milioane de lei.

Astfel, în urma deciziei judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Cluj au fost arestați preventiv, pentru 30 de zile, Cristofor Florin Țap și Alexandru Arin Țap.

Potrivit informațiilor din dosar, Cristofor Florin Țap este acuzat de comiterea a 115 infracțiuni de evaziunea fiscală, procurorii susținând faptul că acesta se face vinovat de: ”ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile; omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate; evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive”.

În plus, un alt inculpat Florin Cristian Țap a primit arest la domciliu. În plus, alți doi inculpați, respectiv Cristina Ramona Talpă și Anamaria Nelia Peter au primit control judiciar pentru 60 de zile.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj, cele cinci perssoane sunt acuzate că au comis un prejudiciu la bugetul de stat în valoare de 31 de milioane de lei. ”În fapt, ar fi fost evidențiate în actele contabile şi în alte documente legale, cheltuieli nereale, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.Totodată, s-ar fi ascuns sursa impozitabilă şi taxabilă, prin neînregistrarea în documentele contabile sau în alte documente legale a impozitului pe venit al salariaţilor şi a contribuţiilor sociale, pentru peste 7.000 de angajaţi a 4 socieţăţi comerciale, din județele Cluj şi Arad. Din cercetări a reieșit și că s-ar fi omis înregistrarea în documentele contabile şi în declaraţiile fiscale a unor venituri, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, constând în impozit pe venit a microîntreprinderilor şi impozit pe profit. În cauză, prejudiciul cauzat statului român este de aproximativ 31.000.000 de lei, urmând a fi dispuse măsuri asiguratorii, în vederea recuperării acestuia”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *