,

Maratonul Resuscitării în Parcul Central. Copiii au fost cei mai fericiți să descopere dotările pompierilor – FOTO

Posted by

Sâmbătă, 9 septembrie, s-a desfășurat la Cluj-Napoca, în Parcul Central, a 10-a ediție a Maratonului Resuscitării, între orele 10:00 și 20:00, iar copiii au fost cei mai fericiți să descopere echipamentele și dotările Inspectoratului pentru Situații de Urgență și mașinile de pompieri.

Voluntarii SMURD Cluj au oferit celor interesați lecții de prim ajutor și au promovat importanța cunoașterii manevrelor salvatoare.

Cu această ocazie vor fi organizate expoziții cu tehnica de intervenție a pompierilor și salvatorilor SMURD, precum și ateliere interactive pentru copii, cum ar fi traseu cu obstacole și atelier de noduri.

Începând cu ora 15.30 va avea loc un exercițiu demonstrativ al echipei de descarcerare ce va simula salvarea victimelor în cazul unui accident rutier grav.

Maratonul Resuscitării este organizat de medicii și paramedicii voluntari SMURD Cluj, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” din județul Cluj și Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj – Unitatea de Primire Urgențe.

Acest proiect s-a extins la nivel național și își propune să ofere tuturor oportunitatea de a învăța manevrele de resuscitare de bază.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *