,

Marea împăcare a anului 2021. După ce s-au luptat cu Sotelecan, marii liberali clujeni au bătut în retragere. Interese ascunse imobiliare

Posted by

Vineri, Consiliul Local din Ciurila a votat anularea proiectului de hotărâre prin care lui Sergiu Sotelecan, administrator de lacuri de pescuit la Ciurila și cântăreț de muzică populară, i-a fost retras titlul de cetățean de onoare. Cu alte cuvinte, de vineri începând Sergiu Sotelecan este din nou cetățean de onoare al comunei Ciurila, județul Cluj.

 

Sotelecan este singurul consilier local pe care PSD îl are la Ciurila. PNL conduce majoritar Consiliul Local CIurila cu șapte consilieri, coordonați de primarul PNL Cristinel Popa.

Partea ascunsă a deciziei de vineri o știm și este legată de un politician important de la Consiliul Județean Cluj, care are interese uriașe în localitatea Sălicea, sat component al comunei. Acest politician avea nevoie de liniște în zona Ciurila pentru nu se vorbi prea mult de afacerile lui.

Despre cumpărările de terenuri și despre proiectele imobiliare avute de acest politician important din PNL Cluj, Foaia Transilvană a demara o anchetă de presă.

Îi înjura ca la ușa cortului

Contul de facebook al lui Sergiu Sotelecan a fost ”curățat” de multe dintre filmulețele în care acesta făcea referire la Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, Emil Boc – primarul Clujului sau primarul din Ciurila, Cristinel Popa.

Pe 26 august, Sotelecan făcea un ”live”. De altfel, live-urile făcute de Sotelecan cu abuzurile din Ciurila erau la ordinea zilei, până când au dispărut complet. Nu credem că și problemele au dispărut odată și ele. Poate doar interesul lui Sotelecan de a le mai face publice.

„Ceea ce se întâmplă la noi în comună este de domeniul SF-ului. Nu se mai poate așa ceva. Oare ați înebunit cu toții. L-am văzut azi pe primarul (n.n. Cristinel Popa) și nu vreau să fiu în pielea lui. Și vă spun. În afară de cea mai mare calitate a lui de a minți, de a mangli treburile, nu are nicio calitate. Încă o dată îți spun primare, în ochii mei să nu ai putere să te uiți. Atâta cât mințești tu eu nu am văzut. Voi trebuie să înțelegeți consilierilor că v-ați asumat niște responsabilități … Voi așa oameni sunteți, că stați și faceși numai ce vă zice partidul. Ce oameni sunteți. Primare ultima dată am plecat urechea la minciunile tale. Ultima dată. Ești un disperat care nu știi cum să scoți chemeșa și să nu mai ies live.
Atâtea hârtii compromițătoare și falsuri și abuzuri ce ai făcut, strigător la cer, și mă chemi și mă iei hai mă Sotelecan”, spunea Sotelecan.

”PNL-ul la manglit, la butoane”

Un alt ”live”, din data de 6 august era vizat Alin Tișe și Emil Boc. Era vorva despre o o rigolă construită prost, la Pădureni.

„Am fost sesizat de oamenii din satul Pădureni. De azi înainte voi scoate la iveală toate abuzurile și delapidările în funcție ce le face primarul din Ciurila, alături de Tișe și de Emil Boc de la Cluj. Cu tot felul de cutremurii, cu firmele de casă a lui Tișe, cu Bocardo a lui Boc, și oamenii sunt disperați pur și simplu. Incompetența și contractele pe care le face domnul primar sunt sub orice critică. Ce fel de lucrări fac firmele pe care le fac în Ciurila … Puneți pe masă toate contractele pe care le faceți voi aici. Cele mai bune firme, PNL la … la manglit, la butoane”, spunea Sotelecan.

Amenda de 100.000 de lei

Tot în 2021, Sotelecan a fost amendată cu 100.000 de lei de către Consiliul Județean Cluj. Sursele noastre spun că un control făcut de Consiliul Județean Cluj a constatat că Sotelecan a executat lucrări fără autorizație de construire la trei lacuri și la o casă parter + etaj.

Sursele noastre ne mai spun că acest imobil ar fi chiar casa unde locuiește artistul politician.

Pe rolul Judecatoriei Turda există un proces prin care Sotelecan a solicitat anularea amenzii.

Marea împăcare. Și la domnul Tișe

Pe 1 septembrie 2021, Sotelecan a postat un alt film pe facebook prin care a anunțat că a făcut pace cu primarul din Ciurila, Cristinel Popa. Artistul a explicat că și filmele făcute și postate pe contul său de facebook au fost făcute doar pentru a fi auzit de către cei care trebuie.

”Prin filmulețele mele asta am urmărit ca cineva să mă audă. M-am apărat și eu cum am putut și până la urmă scopul mi l-am atins. Să stăm la masă ca oamenii și să ne strângem mâna. Sper că și viața mea și a lui, și a satului să intre la normal, pentru că toate ce s-au întâmplat nu o fost nici logic și nici uman până acum. Aș vrea cu toată ardoarea să îngropăm securea războiului. Primare de aici de departe îți strâng mâna, celor din primărie și din Consiliul Local, la fel. Și pe care i-am jignit și la domnul Tișe, și la domnul Argintaru, și la toți, dacă se încearcă o normalizare a lucrurilor să știți că voi fi un om altfel”, s spus Sotelecan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *