Marele proiect al Spitalului Regional de Urgență așteaptă autorizația de construire

Posted by

Proiectul Spitalului Regional de Urgență din Cluj așteaptă să primească autorizația de construire din partea Primăriei Florești după care urmează licitația de executare a lucrărilor.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a transmis Primăriei Comunei Florești cererea împreună cu documentația necesară obținerii autorizației de construire în vederea demarării lucrărilor de execuție a viitorului spital. Spitalul Regional de Urgență este cel mai important proiect al județului în domeniul sănătății. Unitatea medicală va deservi pacienți din întreaga regiune de Nord Vest a țării„, a transmis coordonatorii proiectului.

Licitația pentru prima fază a lucrărilor va fi lansată la finalul lunii martie, iar a doua licitație pentru a faza a doua, cel târziu în luna august 2023.

Pachetul numărul 1 de lucrări va cuprinde:

• Lucrări pentru relocarea / protecția utilităților
• Lucrări pentru excavări (sistematizare și incintă): execuție perete mulat și zid de sprijin parcare exterioară, săpătură generală, epuismente
• Organizarea de șantier
• Alte lucrări propuse de Prestator

Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o structură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural și medical, al echipamentelor și tehnologiei IT. Va avea 19 săli de operație și 849 de paturi pentru viitorii pacienți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *