Patricia Lorințiu (foto), medic stagiar la Clinica de Pediatrie 2 din Cluj Napoca și voluntar la SMURD Cluj a povestit calvarul prin care a trecut, atunci când s-a infectat cu noul coronavirus.
Medicul stagiar este singurul medic din cadrul Clinicii de Pediatrie 2 din Cluj Napoca, care a contactat acest virus. Pentru că a purtat echipamentul de protecție, nu a infectat pe nimeni din cadrul spitalului de pediatrie, medici, asistenți medical sau pacienți, semn că masca de protecție este foarte importantă în transmiterea bolii.
Surse din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj spun că medicul stagiar ar fi contactat boala de la prietenul acesteia, Gabriel Bența, medic stagiar și el, transferat de la Pediatrie 2, pe timpul stării de urgență, la Clinica de Pneumologie, spital de linia întâi împotriva Covid 19.
Cei doi au petrecut în spital o lună de zile, ea fiind asimptomatică. „Îmi place să cred că povestea mea „COVID-19” are mai multe „culori” decât cuvinte. Vă las mai jos şi dovada: am învăţat multe pe parcursul celor 31 de zile de internare, lucruri pe care nu le-aş fi putut învăţa din cărţile de medicină. Am trecut de cealaltă parte a baricadei. Din „domnişoara doctor” care făcea cu minuţiozitate anamneza pacientului, am ajuns, ce să vezi?!, pacient. Un pacient care îşi monitoriza cu regularitate temperatura şi făcea întrecere cu colegul de salon cine va fi mai „rece” azi sau care reuşeşte să îşi ia tratamentul mai repede. Sunt recunoscătoare că am fost şi suntem bine, dar cu siguranţă este o experienţă care mă va marca şi schimba…atât ca om, dar mai ales ca medic. Am învăţat că poţi trata, poate chiar mai multe boli decât bănuiam, şi cu o vorbă caldă sau o încurajare, cu o glumă, un zâmbet pe sub masca, cu răbdare şi EMPATIE pentru pacientul tău sau cu o porţie generoasă de căpşuni”, povestește Patricia.
Personalul medical de la Clinica de Boli Infecțioase din Cluj Napoca este și el de înaltă clasă și îi ajută pe cei infectați să treacă mai ușor peste aceste clipe grele. ”Pe această cale vreau să îi mulţumesc din suflet întregului personalului medical (îngrijitoare, asistente, infirmiere, brancardieri, portar, liftier şi medici) de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj (în special secţiei de respirator copii şi foştilor colegi de serie, infecţionişti – aţi trăit emoţiile cu mine) şi celui de la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj (în special echipei minunate de la balneologie şi chiru plastică), personalului de la ambulanţa şi personalului de la Spitalul Clinic Municipal (aici a început toată „nebunia”) … Am avut multe dimineţi în care primul gând la trezire era „Pfuuuuai, încă o zi!”, pe lângă alte „expresii frumoase” destinate lui Covidut, dar m-am prins repede că cu aşa o atitudine nu făceam decât să mă autosabotez. În zilele alea timpul chiar stătea în loc… Aşa că a fost musai să îmi găsesc ocupaţie. Am descoperit că gesturile mici nasc bucurii mari. Am mai mulţi prieteni decât credeam, oameni care ne-au susţinut şi încurajat necondiţionat, ne-au înţeles îngrijorarea, ne-au simţit stresul (level 900037262!!), au înţeles când nu mai puteam vorbi despre „asta” şi au fost acolo când am simţit nevoia să o fac, au adus pachete şi pe ploaie şi pe vânt, ne-au vizitat şi le-am făcut cu batistuţă la fereastră în fiecare zi, ne-au trimis crenguţe din copacii înfloriţi de care noi nu ne puteam bucura sau au avut grijă de plăntuţele din apartament … Eu am scăpat relativ ieftin. Nu vă bazaţi pe asta!”, a mai spus Patricia pentru Cluju.ro.
Simptomele avute de Patricia Lorințiu:
1. Durere de cap că după cea mai cruntă beţie din viaţa mea.
2. Febra maxim 38,5, frisoane
3. Durere de gât
4. Tuse seara
5. Rinoree apoasă
6. Pierdut gust şi miros COMPLET (şi vai, cât am mai suferit, eu sunt o mâncăcioasă!)
7. Dureri musculare şi articulare
8. Era să o iau pe arătură”
Lasă un răspuns