, ,

Mastodontul din centrul Clujului. Exemplu de arhitectură de ghetou

Posted by

Clădirea cu 23 de etaje care se construiește în centrul Clujului, în Piața Abator, este exemplu clar de cum nu trebuie făcut urbanismul unui oraș.

În comparație cu cartierul de case din zonă, blocul de la Maurer Panoramic este u mamut, disproporționat de mare.

Fostul deputat de Cluj, Adrian Dohotaru a scris mesaj dur despre acest lucru.

”Clădirea cu 23 de niveluri arată tot ce e mai disfuncțional în Clujul actual, cu concursul larg al administrației Boc, pentru că în zona asta ar fi trebuit permis cu 6 etaje, dacă era după mine. Atenție, se vor mai pregăti lângă alte trei blocuri de înălțimi similare lângă această construcție. Mai mult, Iulius propune pe cealaltă parte a Parcului Feroviarilor clădiri de înălțime asemănătoare, dar toată lumea „bună” tace mâlc”, a scris Dohotaru.

A fost salvat Parcul Feroviarilor

Adrian Dohotarua mai scris că a militat pentru parcul Feroviarilor, vorbind despre o planificare a haosului în zona respectivă.

”Planificarea e in urma haosului. In ciuda asigurărilor administrației locale de a oferi noi axe de mobilitate pe zona de nord, Clujul riscă, dacă toți investitorii se lăcomesc în asemenea hal pentru profit într-un urbanism haotic gestionat la nivel administrativ, să fie un oraș și mai congestionat, plus că și mai poluat”, a mai scris Dohotaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *