Matematicianul român care a câștigat la Loto de 14 ori. Ultima dată, peste 30 de milioane de dolari

Posted by

În urmă cu câteva zile, un clujean a câștigat la Loteria Română, imensa sumă de aproape șase milioane de euro. Matematicianul român care a câștigat la Loto.

Doar că inginerul din Cluj, nu este singurul român care a făcut avere în acest mod. Istoria Loteriei Române consemnează un alt român, un matematician, care a câștigat de 14 ore, sume de ordinul zecilor de milioane de dolari.

Matematicianul român care a câștigat la Loto,
Matematicianul român care a câștigat la Loto,

Este vorba Stefan Mandel, un matematician român care a câștigat la loterie de 14 ori.

Primele două câștiguri ale lui Mandel au avut loc în România natală. Bărbatul încerca să câștige suficienți bani pentru a pleca din țară.

Primele două câștiguri au fost în România

Metoda ”Mandel” este una simplă și nu se bazează pe softuri sofisticate. Omul aduna în jurul lui oameni pasionați de loterie, și cumpăra cât de multe bilete se putea.

Primul mare câștig a fost realizat în România, în anul 1969. La momentul respectiv, Mandel avea 30 de ani. Împreună cu alte trei persoane, el a inventat o schemă de joc, și a pus-o în practică.

Atunci, bărbatul a declarat că el vroia să câștige doar premiul de la categoria a ll-a, cu cinci numere din șase.

În schimb, s-a întâmplat să ia chiar marele premiu care a fost în valoare de 72.283 de lei, adică 23.509 dolari SUA, o sumă imensă.

Pentru a avea o comparație, trebuie spus că arhiva Loteriei Române, conține încă informații. În anul respectiv, salariul lui Mandel era de 368 de lei, partea care i-a revenit fiind de 18.000 de lei.

A început să joace în Australia

Mutat la Antipozi, românul a început să joace la scară mare. El a adunat grupuri foarte mari de oameni, chiar și 2.100, și cumpăra toate biletele puse în joc.

Așa a reușit să câștige de alte 12 ori sume imense de bani, pe care le împărțea cu ceilalți membrii ai ”sindicatului”.

Ulterior, autoritățile din Australia s-au prins de figură și au schimbat legea.

A plecat în SUA. Matematicianul român care a câștigat la Loto

Cel mai mare premiu l-a luat în Statele Unite, de peste 30 de milioane de dolari. Și aici, Mandel a convins 2.500 de persoane să joace suma de 2.500 de dolari, fiecare.

Apoi, cu ajutorul a 30 de calculatoare, Mandel a listat toate biletele puse în joc.

După ce a câștigat premiul a intrat în atenția FBI pentru fraudă fiscală. Ancheta a durat patru ani dar autoritățile nu au putut dovedi contrariul. În cele din urmă, banii au intrat în contul lui Mandel, care i-a împărțit la jucători.

În prezent, Mandel are 90 de ani, susțin cei de la Loteria Română, și trăiește într-un paradis ecuatorial. Mai exact în insula Vanuatu, în mijlocul Oceanului Pacific.

”Astfel, în prezent, legislația nu le mai permite pariorilor să-și tipărească propriile bilete acasă, iar pentru a achiziționa numărul tuturor combinațiilor posibile este nevoie de o echipă bine organizată care să-și permită riscul investiției”, susțin cei de la Loteria Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *