McDonalds este deschis la Cluj cu aprobarea Ministerului de Interne! La fel și KFC

Posted by

Interesant lucru să vezi că la Cluj, două celebre lanțuri străine de fast food, sunt deschise, în timp ce toate celelalte terase și restaurante sunt închise. Oamenii stau la coadă la McDonalds, intră și apoi cumpără ce își doresc după care pleacă.

Mai mulți oficiali din Poliția Cluj și Poliția Locală Cluj au confirmat pentru foaiatransilvana.ro că cele două lanțuri de fastfood sunt deschise, pentru simplul motiv că vând la ”pachet”. ”Nu este permis consumul de alimente în incintă. Vine omul, își ia ce dorește și pleacă. Până acum au fost deschise doar pentru curieri”, a declarat Poliției Locale Cluj, Marcel Bonțidean.

În replică, proprietarul unui mare restaurant din Cluj Napoca, care are și o linie de servire a mesei, spune că întreprinzătorii români nu pot dezvolta niciun fel de afacere, și nici nu pot să deschidă liniile pentru servire de tipul ”to go”. ”Și eu vreau să pot vinde mâncare la pachet în interior ca și ei, cu respectarea tuturor normelor legale. Eu ca și deținător de locație în Piața 1 Mai am sunat luni dimineața la DSP Cluj și mi s-a spus că pot vinde numai la geam. Am întrebat de ce ei pot vinde în interior și proprietarii români de restaurante nu pot. Vreau să funcționez și eu și să vând mâncare sigilată. Așa că eu pot numai la geam, ceea ce nu e același lucru, iar ei au drepturi suplimentare”, a spus Vasile Cicione, patronul restaurantului Safir.

Vasile Cicione a sunat la 112 și a cerut detalii despre modul în care funcționează cele două lanțuri de fast food. ”Am sunat la ora 17.00 și am cerut să fiu si eu prezent la control. Am mers acolo (VIDEO), am stat afară până când au făcut verificarea, iar la ieșire agenții de la Poliția Locală mi-au spus că ei au aprobare de la MAI pentru a funcționa. Bănuiesc că la fel au și cei de la KFC, pentru că și în Piața Unirii se poate intra în incintă pentru a lua mâncare la pachet. De ce capitalul străin este protejat, iar firmele românești sunt umilite?”, a mai întrebat Cicione. Acesta a spus că cei de la McDonalds au prezentat viza specială primită de la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a putea primi în interior clienți.

”Eu, înainte de starea de urgență, am avut un eveniment care se încadra până la 100 de persoane și mi-au venit la unitate 17 echipaje. I-am rugat să oprească girofarele pentru că e o chestiune de umilință. Aveam 94 de persoane în interior și nu au avut ce să facă pentru că respectam regulile”, a spus Vasile Cicione, patronul restaurantului Safir, pentru știridecluj.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *