,

Medic din Cluj UMILIT de Wizz Air! Compania aeriană a vândut mai multe bilete decât numărul de locuri. Clujeanul va sesiza ANPC

Posted by

Experiență umilitoare trăită de un medic din Cluj, care trebuia să zboare la Barcelona pentru a urma un stagiu de pregătire în domeniul medical. Acesta și-a cumpărat bilet de avion de la Wizz Air, însă în momentul când s-a prezentat la Aeroportul Internațional Cluj a realizat că ar putea să nu mai ajungă în Barcelona deoarece compania aeriană a făcut overbooking, adică a vândut mai multe bilete decât numărul de locuri în avion.

Clujeanul a anunțat cî va face reclamație la ANPC și speră că Wizz Air va fi penalizată pentru a nu-și mai bate joc de alți călători.

„Sunt la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj unde am venit convins ca voi zbura către Barcelona unde urma să petrec 2 săptămâni intr-un spital, pentru a invata niste tehnici chirurgicale avansate. De ce eram convins că voi pleca? Fiindcă luasem un bilet de avion de la minunata companie Wizz Air.

Fiindcă eram convins că voi ajunge Barcelona, mi-am luat cazare si oricine care a mai călătorit pe acolo stie ca optiunile de cazare nu sunt chiar ieftine. Convins fiind ca voi zbura, m-am prezentat ca cetateanul responsabil la aeroport cu doua ore si jumatate inaintea zborului.

(…) Cand am ajuns La bagaje, am lasat bagajul de cala si am cerut să mi se facă check in ul, doamna de acolo, care nu este angajat al Wizz, ci al unei alte companii (am aflat ca Wizz Air nici macar nu are birou in Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj) m-a informat ca din păcate, nu este sigur că voi zbura.

De ce nu este sigur că voi zbura azi undeva? Deoarece minunata companie Wizz Air A făcut overbooking. Ce înseamnă asta? Wizz Air a vândut mai multe bilete decât locurile din avion”, relatează bărbatul.

Angajata respectivă i-a spus că urmează să i se dea un bilet de avion fără loc, astfel că el trebuie să aștepte la poarta de îmbarcare, în ideea în care locul în avion îi va reveni dacă un alt călător nu se prezintă la zbor.

Evident că sunt mai multe persoane care sunt overbooked. Cine o să tragă la sorți cine zboară sau nu? Nimeni nu știe. Fiindca avionul, chiar si al Wizz Air, nu e chiar autobuzul din Baicoi si nu poti sta in picioare, daca nu primesti loc, nu zbori.

Să recapitulăm? O companie vinde biletele de avion pentru toate locurile disponibile în avion. Din banii respectivi acopera toate costurile legate de zbor si face, sunt convins, si un profit frumusel.

Dar de ce să nu faca un profit mai mare, vânzând în plus niște bilete de avion, poate-poate cineva nu ajunge si sigur se gaseste un fraier ca mine care poate astepta trei ore in aeroport, poate zboara, poate nu, si sa faca niste profituri si mai mari.

(…) Compania îmi vinde un bilet fără loc. Eu stau 5 ore în acest minunat aeroport (deoarece zborul a fost intarziat cu doua ore) fiindca imi place suspansul, poate zbor, poate nu, poate ma fac de rusine la Spitalul respectiv, poate nu. Și nimeni nu-mi poate garanta că zbor. Iar dacă nu aștept, pierd biletul de avion si banii dati pe el”, a povestit, pe Facebook, medicul din Cluj experienta umilitoare.

Wizz Air nu este la prima experiență de acest gen

„Când este aceea dată? Nimeni nu știe. Poate fi peste o zi, doua, trei, o lună. Ce i se întâmplă minunatei companii dacă eu pierd acest avion? Aparent nimic. O alta doamna, de la securitate mi-a spus că astăzi cel puțin 50 de pasageri au fost întorsi fiindcă erau overbooked la Wizz Air pe alte zboruri. Dar cel putin au avut si ei sansa mea de a petrece timp de calitate de suspans pe aeroport.

Trei luni am fost in negocieri pentru aceste doua saptamani, deoarece acest Spital este un Centru de Excelenta, nu accepta orice neurochirurg in stagii si perioadele disponibile sunt extrem de vanate”, a spus clujeanul, accentuând faptul că celor de la Wizz Air nu le pasă de orele petrecute în aeroport și de faptul că un cetățean poate fi privit într-o lumină proastă într-un centru internațional de neurochirurgie, cum este cazul său.

ANPC a fost sesizată în acest caz

„Este evident că o companie care face așa ceva in mod regulat își bate joc de clienții sai fiindcă poate, deoarece nu are concurență pe rutele pe care le acoperă dintr-un aeroport. Aeroportul este la fel de vinovat ca și compania si isi bate la fel de mult joc, fiindcă permite ca așa ceva să se întâmple in cazul unor zboruri operate de pe acel aeroport.

Că voi reclama situația la ANPC este evident. Dar în plus vreau să dau în judecată compania. Pe aceasta cale chiar vreau să ma ajutati, sa fiu pus în legătură cu alte persoane cărora li s-a întâmplat acest lucru. Și împreună sa initiem o actiune colectiva care sa zguduie putin mizeria din compania asta”, menționează bărbatul.

Tratat cu nepăsare de Wizz Air

După 4 ore petrecute în aeroport, clujeanul a apelat la serviciul clienți al Wizz Air și a fost rapid expediat, în 9 minute, fără a primi niciun fel de justificare sau soluție: „Mi-au spus că nu e politica companiei și mi-au închis”.

Cum s-a desfășurat situația clujeanului umilit de Wizz Air

„UPDATE: Zborul a fost intarziat cu 4 ore, ar trebui acum sa decoleze la 21:50. Astept deja de 4 ore. Ar mai trebui sa astept aproape 3, ca sa nu fiu sigur ca zbor. Am încercat sa sun la Wizz, pe linia de asistenta unde costa 1,19 Euro/min dar nici macar aia nu merge. Nah, linii aeriene de calitate.

UPDATE 2: Dupa ce am stat si am asteptat 9 minute pe linia de telefon de asistenta care costa 1,19Euro/min, am fost informat de companie ca nu am loc in avionul care are întârziere de 4 ore. Cand i-am intrebat de ce nu am fost sunat, ca sa fiu informat fiindca stiau ca am facut check – in, mi-au spus ca nu e politica companiei si mi-au inchis. E de necrezut.

UPDATE 3: Aparent reusesc sa plec, fiindca sunt persoane care au renuntat la zbor. Au trecut 4 ore de cand trebuia sa plec si 7 de asteptat. Aparent, mai dureaza pana plecam. Sunt frustrat, obosit si stresat. Mi-e mila de toti oamenii cu copii de aici, care sunt la fel ca mine. E chiar tragic. Acum ar fi culmea daca se intampla ceva cu avionul… Dar ce va fi, vom vedea. Ce a fost, v-am spus deja”, a conchis clujeanul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *