,

Medicii clujeni i-au salvat viața unui orădean care a suferit 22 de operații. Calvarul bărbatului a început de la o amigdalită

Posted by

Corpul medical de elită al Clujului i-a salvat viața unui bărbat din Oradea, care a făcut o insuficiență multiorgan de la o amigdalită. Acesta a suferit 22 de operații și a fost salvat de medicii clujeni de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj.

Tudor, orădeanul în vârstă de 37 de ani, a făcut o simplă amigdalită bacteriană și a ajuns la o insuficiență multiorgan (renală, circulatorie și hepatică), ulterior dezvoltând o infecție gravă la un picior, ajungând în șoc hemoragic și septic.

El a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, pe 10 ianuarie, de unde a fost transferat pe Secția de Terapie Intensivă pentru următoarele 8 săptămâni. A fost momentul în care echipele medicale multidisciplinare au intervenit pentru reabilitarea funcțiilor bolnavului și gestionarea în echipă a cazului complex.

Abordarea multidisciplinară a cazului a adus împreună medici de chirurgie generală și plastică, medici de anestezie și terapie intensivă, de boli infecțioase, nefrologi, cardiologi și kinetoterapeuți.

22 de operații suferite

În intervalul de timp care a trecut de la internare, Tudor a suferit un număr de 22 intervenții chirurgicale, a trecut prin 250 de ore de filtrare a toxinelor din sânge și au fost folosite 58 de unități de sânge pentru transfuzii, 31 de unități de plasmă și piele artificială. Cheltuielile totale de spitalizare în acest caz se ridică la 531.840 lei.

Efortul celor implicați în gestionarea cazului a primit cea mai bună răsplată astăzi, 31 martie, odată cu externarea lui Tudor, vindecat complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *