, ,

Medicul nabab din Cluj Napoca. Are un venit anual de 370.238 de euro

Posted by

Doctorul Ștefan Moț de la Institutul Inimii din Cluj Napoca, este un medic foarte bine pregătit profesional, și una dintre somitățile medicale în materie de cardiologie.

El are așa de multe activități medicale, încât nu i-ar ajunge 24 de ore ca să le poată face pe toate.

În declarația de avere pentru anul 2022, medicul Moț și-a trecut toate veniturile obținute, care totalizează imensa sumă de 1.828.979 lei. Transformată în euro, suma ar reprezenta 370.238 euro, lunar fiind vorba despre 30.853 euro.

Informația se găsește oficial în declarația de avere a medicului Moț

Conturi la bănci

Medicul Moț este cercetător științific la Institutul Inimii din Cluj Napoca, de unde primește un venit anual de 120.000, pentru gărzile efectuate.

Mai primește venituri pentru serviciile medicle prestate de PFA Moț Ștefan, dar și din dividende de la diferite SRL-uri, care au profil de activitatea medicală. De la aceste societăți comerciale, medicul Moț a primit dividende, precum cele de mai jos.

Ștefan Moț mai are conturi care totalizează 550.000 de lei și 285.000 de euro. Dovada mai jos.Ori la stat, ori la privat

Directorul medical al Instititului Inimii din Cluj Napoca, medicul Adrian Molnar (foto jos) a punctat principala problemă a sistemului medical din care face parte. Molnar spune că este incorect ca medicii să lucreze în două părți, și la stat și la privat.

”Cred că aici este una dintre problemele mari ale sistemului medical românesc. Această interferenţă privatul cu spitale de stat. După părerea mea, medicii ar trebui să lucreze sau la stat, sau la privat. Nu în ambele locuri. Atunci când se va rezolva această problemă, o mare parte din problemele sistemului sanitar românesc ar dispărea. Nu se poate ca un medic să lucreze dimineaţa la stat şi după amiază la privat în aceeaşi specialitate, cu bolnavi de acelaşi tip”, a spus Molnar.

Este imoral să duci pacienții la privat

De asemenea, discuția este dusă la nivelul unui grav conflict de interese. Adrian Molnar nu se teme să vorbească deschis despre pacienții care ajung la spitalele de stat, și apoi sunt direcționați la spitalele private.

Adrian Molnar nu s-a referit direct la Institutul Inimii din Cluj Napoca, dar și aici situația este evidentă.

”Nu se poate ca medicul care lucrează la stat să îndrume pacienţii din spitalele de stat, din ambulatoriile de stat, către privat, spunându-le că nu vor beneficia de aceleaşi servicii la stat ca şi la privat, că nu sunt aceleaşi materiale, că nu au aceleaşi resurse. Nu este adevărat, nu este deloc adevărat”, a mai spus Molnar, citat de o televiziune de știri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *