Connect with us

Hi, what are you looking for?

NATIONAL

Mesaj ferm de la Budapesta pentru Austria: „Este rușinos că România nu este încă în Schengen”

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, este de părerea că România și Bulgaria ar trebui să fie primite în spațiul Schengen, iar Uniunea Europeană trebuie să privească extinderea ca pe o prioritate, deoarece integrarea Balcanilor de Vest ar consolida considerabil blocul.

Ministrul ungar a declarat că este „ruşinos faptul că Bulgaria şi România nu sunt încă membre ale zonei Schengen”. De asemenea, el a precizat că extinderea UE este esenţială pentru rezolvarea acestor probleme.

Referindu-se la declaraţia recentă a preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, potrivit căreia termenul limită pentru extinderea UE ar trebui să fie 2030, Szijjártó a declarat că aceasta ar putea fi întreprinsă „mâine”.

Peter Szijjarto, aflat vineri la Timișoara, i-a „invitat politicos” pe oficialii austrieci ca în această toamnă să nu mai blocheze intrarea României în Schengen: „Doresc să îi invit politicos, ca să nu zic să îi somez, pe prietenii noștri austrieci ca în această toamnă să nu blocheze din nou și să fie de acord cu aderarea prietenilor noştri români la spaţiul Schengen„, citat de mediafax.ro.

Oficialul de la Budapesta este de părere că UE va deveni mai mare şi mai puternică, cu un spaţiu mai mare pentru cooperare economică. Acesta a subliniat că extinderea va cuprinde şi cea mai importantă rută de tranzit pentru combustibilii fosili, subliniind că reformele trebuie să fie raţionale şi bazate pe bunul simţ, acordând prioritate extinderii şi fiind puse în aplicare cât mai curând posibil.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Declarațiile controversate ale premierului Ungariei, Viktor Orban, la Univeristatea de vară de la Băile Tușnad, au fost criticate și de către primarul Clujului, Emil...

EVENIMENTE

În data de 4 iunie se sărbătorește Pacea de la Trianon, unde a fost semnat tratatul cu același nume, care s-a semnat în 1920....

EVENIMENTE

Un nou act de vandalism a avut loc în centrul municipiului Cluj-Napoca asupra stemei Ungariei, care a ieșit la suprafață în urma restaurării unei...