Medicul militar de la Spitalul Militar din Cluj care s-a infectat cu noul coronavirus s-a vindeca și s-a reîntors la spital.
Căpitanul medic anestezist Mihai Mărginean a fost trimis să lupte cu virusul invizibil la Spitalul din Suceava, după ce conducerea acestei unități medicale a fost preluată de armată. La scurt timp, medicul clujean s-a infectat și el cu SarSCoV2 și a fost transferat de urgență la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj Napoca.
Mihai Mărginean a luptat cu duşmanul nevăzut și a învins! A fost declarat vindecat și s-a întors la spital. Acum el are un mesaj pentru toți românii. ”Aș vrea să le transmit tuturor celor care au luptat, luptă sau vor lupta în prima linie cu acest inamic invizibil al tuturor. Aș vrea să vă spun că atunci când oamenii sunt speriați, când sunt stresați au doar două mecanisme de reacție. Unul este de fugă, și celălalt de luptă. Aș vrea să vă spun tuturor să îl alegeți pe cel de luptă. Nu veți fi singuri. Lupta voastră nu va fi uitată. Participarea voastră nu va fi neînsemnată. Suntem toți împreună”, a spus medicul militar pe pagina de facebook a Spitalului Militar din Cluj Napoca.
Medicul militar Mihai Mărginean, a fost detașat la Suceava alături de alți medici militari, în momentul în care în acest spital mai erau extrem de puțini medici. Unii au demisionat, alții au fugit ca niște lași. Nu a stat pe gânduri când i s-a propus să participe la această misiune. A mers, a consultat, a intrat în contact cu pacienții infectați, care nu erau puțini, într-un moment în care medicii civili au abandonat Spitalul Județean Suceava, unde nu mai exista nimeni care să se ocupe de problemele celor internați.
La mai bine de o săptămână de la sosirea la Suceava, a apărut primul caz de infecție cu Covid-19 la personalul medical militar. În cursul zilei de joi, un căpitan medic anestezist detașat de la Cluj la Suceava, Mihai Mărginean a fost testat pozitiv. Acesta și-a povestit pe facebook luptă cu teribilul virus dusă de pacienții din Suceava.
„Medicii de aici, din Suceava, nu ştiu când se termină. Eu am venit, încerc să fac tot ce pot, încerc să îi ajut, dar ştiu că peste un număr de zile, peste un număr de kilometri mă voi opri şi voi pleca. Ei nu ştiu, au 40 de ture. Din punctul meu de vedere, oamenii ăştia sunt eroi. Apoi, îţi mai spun eu cine sunt eroi. Haideţi să ne imaginăm puţin cum se vede terapia intensivă prin ochii unui pacient. Un om care stă în pat cu masca de oxigen şi peste masca de oxigen cu o mască chirurgicală. Simte că nu are aer, ba e cald, ba e frig, poate îi e foame, nu are aer nici măcar să mănânce, nu poate să îşi dea jos masca de oxigen. Şi în jurul lui se plimbă oameni îmbrăcaţi în combinezoane albe, fără faţă, cu nişte ochi aburiţi, cu nişte viziere şi nu are cum să fie decât o imagine absolut înspăimântătoare. Şi aceşti oameni, din punctul meu de vedere, sunt eroi”, spunea Mihai Mărginean, medic militar ATI detaşat la Suceava.
Lasă un răspuns