, ,

Mesajul unui comerciant: Mai bine reduc cu doi la sută prețurile, decât să plătesc unu la sută la bănci, comisioane

Posted by

Un comerciant din Tismana, care are o afacere cu materiale de construcții, a anunțat că începând de luni, va acorda tuturor clienților, o reducere de preț de doi la sută, dacă aceștia plătesc cu bani cash.

Guvernul vrea sa limiteze plățile cu bani cash
Guvernul vrea sa limiteze plățile cu bani cash

Protestul vine în contextul în care Guvernul Ciolacu a limitat plaților cu bani lichizi, la un anumit plafon zilnic, ceea ce va duce la o îmbogățire a băncilor, care deja au majorat comisioanele.

”Începând de vineri, 03.11.2023, la mMagazinul nostru de materiale construcții, My Store, din orașul Tismana , celor care vor plăti numerar se va acorda un discount de 2% pt orice produs cumpărat! Vom încerca să renunțăm la orice plata cu cardul ! Decât sa dam 1% la bănci prin plata cu cardul ,mai bine ajutam oamenii cu un discount dublu, adică 2%.”, a scris proprietarul magazinului.

Mesajul s-a viralizat

În scurt timp mesajul comerciantului nemțulțumit de politicile actualului guvern, s-a viralizat.
Românii i-au dat dreptate și au scris că politicile băncilor, de a majora comisioanele bancare, vor duce la creșteri de prețuri.
”Bravo! Felicitări! Toți comercianții ar trebui să facă asta! Băncile cum au auzit ca dispare cash-ul, au mărit comisioanele…”, a scris Dany.
Un alt internaut a scris că românii trebuie să își scoată banii din bănci, pentru a da un exemplu de forță.
”Important ar fii ca și cetățenii să înțeleagă acest concept și să scoată tot cashul din bănci. Să le arătăm forța poporului! Dar nu o să se întâmple. Sunt prea puțini oameni inteligenți și independenți și prea mulți sclavi și lași”, a scris și Nicolae.

Plățile cu banii vor fi limitate din 11 noiembrie

Din 11 noiembrie, Guvernul Ciolacu va introduce o măsură prin care plățile cash se reduc drastic la companii și la persoanele fizice, chiar până la 1.000 lei de persoană.

Astfel, se poate încasa cash în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei de la o persoană juridică.

Potrivit proiectului mai sunt interzise încasările fragmentate în numerar de la beneficiari pentru facturile a căror valoare este mai mare de 1.000 lei și, respectiv, de 2.000 lei, în cazul magazinelor de tipul cash and carry, precum și fragmentarea facturilor pentru o livrare de bunuri sau o prestare de servicii a căror valoare este mai mare de 1.000 lei, respectiv de 2.000 lei.

De asemenea, sunt interzise plățile fragmentate în numerar către furnizorii de bunuri și servicii pentru facturile a căror valoare este mai mare de 1.000 lei și, respectiv, de 2.000 lei, către magazinele de tipul cash and carry.

Se pot face încasări și plăți între o persoană juridică și o persoana fizică în plafonul zilnic de 5.000 lei către/de la o persoană.

Un răspuns

  1. Avatar Stefan
    Stefan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *