O nouă metodă de înșelăciune a început să facă victime și la nivelul județului Cluj. Este vorba de „Metoda Îmbrățișării”, prin care victimele sunt deposedate de portofele și bani.
Una dintre victime este un bărbat de 57 de ani din Huedin, care a rămas fără portofelul în care se aflau 2.000 de lei. Hoțul a fost un tânăr de 26 de ani din Deva, care a fost prins.
„La data de 7 februarie a.c., Poliția orașului Huedin a fost sesizată, prin plângere, de către un bărbat în vârstă de 57 de ani, din același oraș, despre faptul că la aceeași dată, în jurul orei 11.00, în timp ce se afla pe strada Vlădeasa, o persoană necunoscută l-ar fi abordat și, profitând de neatenția sa, i-ar fi sustras portmoneul din buzunarul exterior al hainei, cauzându-i un prejudiciu în valoare de aproximativ 2.000 de lei.
În baza sesizării, la nivelul Compartimentului de Investigații Criminale au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.
Informațiile obținute în urma activităților investigativ-operative au condus la stabilirea faptului că persoana bănuită de comiterea infracțiunii se află în municipiul Deva, fiind vorba despre un tânăr în vârstă de 26 de ani, din același municipiu.
Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, tânărul a fost depistat, iar în baza probatoriului administrat, pe numele său a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore„, a anunțat IPJ Cluj.
Recomandările polițiștilor
– să evitați pe cât posibil locurile aglomerate;
– nu păstrați în același loc portmoneul, telefonul mobil, banii, cheia de autoturism sau alte obiecte de valoare;
– aveţi grijă unde ţineţi banii sau cardurile. Buzunarul din spatele pantalonilor sau poşeta deschisă sunt întotdeauna vulnerabile
-genţile sau bagajele avute asupra dumneavoastră să fie închise şi ţinute permanent sub observaţie;
– păstraţi obiectele de valoare în buzunarele interioare ale hainei, evitând pe cât posibil ca acestea să fie expuse la vedere;
– când staţi la rând, pentru a cumpăra ceva, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit;
– evitaţi conversaţiile cu persoane necunoscute; hoţii care fură din poșete/genţi şi buzunare pot „lucra” în grup, iar rolul unuia dintre ei este acela de a distrage atenţia în timp ce altul acţionează;
– nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice pentru a cumpăra ceva de ocazie, oricât de avantajos vi s-ar părea;