METROU CLUJ: S-a amânat din nou licitația pentru contractul de supervizare a lucrărilor

Posted by

Primăria Cluj-Napoca a anunțat că a fost prelungit, din nou, cu peste o lună, până în 12 ianuarie 2024, termenul-limită pentru depunerea ofertelor aferente contractului de 211 milioane lei pentru supervizarea lucrărilor la Magistrala M 1 de metrou.

Este cel mai mare contract de consultanță în transporturi de până acum și se află la a patra licitație pentru asigurarea serviciilor de consultanță la contractul de aproape 2 miliarde de Euro, cel mai mare contract din Transporturi atribuit până acum.

La licitația din octombrie, municipalitatea a stabilit un termen inițial pentru 10 noiembrie, prelungit apoi pentru 5 decembrie, iar marți, 5 decembrie a fost prelungit pentru 12 ianuarie 2024.

Contractul pentru supervizare este finanțat prin PNRR, dar borna din PNRR stabilește semnarea tuturor contractelor cel mai târziu la 31 decembrie 2023, ceea ce nu mai poate fi cazul.

Magistrala de metrou M1cu finanțare PNRR are 21 de stații, costă 9 miliarde lei, din care 1,5 miliarde lei fonduri din PNRR, iar termenul de realizare este de 8 ani. Constructor va fi Asocierea Gulermak (Turcia) – Alstom – Arcada, potrivit Economedia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *