Exclusiv! Mii de angajați de la Fujikura Dej au rămas cu impozitele la stat neplătite! Poliția a demarat un mega dosar penal

Posted by

În cursul zilei de miercuri, mai mulți polițiști au efectuat percheziții în zona municipiului Dej, la domiciliile unor persoane juridice dar și la sediile unor societăți comerciale.

Din informațiile pe care foaiatransilvana.ro le-a obținut din surse judiciare, la mijloc este vorba despre imensul concern care produce cablaje auto Fujikura. Această firmă are la Dej o imensă fabrică unde lucrează câteva mii de angajați. Din informațiile noastre, societatea a externalizat serviciul de contabilitate către o firmă din Dej, condusă de un anume Florin Țap, din Cășeiu. La locuința a acestuia a fost efectuată o percheziție și au fost descoperite bunuri de valoare, precum bijuterii și sume mari de bani.

Polițiștii spun că cei de la firma de contabilitate ”au uitat” să livreze mai departe la bugetele de Asigurări Sociale, sumele de bani oprite din salariile muncitorilor. Scandalul a pornit după ce mai muți angajați de la Fujikura nu au primit asistența medicală gratuită, deoarece nu aveau plătit la zi, impozitul pentru asigurările medicale. Cei care au vrut să se pensioneze nu au putut face acest lucru deoarece pentru o anumită perioadă de timp vechimea în muncă nu a fost recunoscută de stat, tot din același motiv, al neplății impozitului datorat.

În cursul zilei de miercuri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Cluj, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, au efectuat cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală. În cursul dimineții, au fost derulate 11 percheziţii domiciliare, în judeţul Cluj şi o percheziţie domiciliară în judeţul Arad, la domiciliile unor persoane şi la societăţile comerciale administrate de acestea. Persoanele vizate sunt bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală, comise în perioada 2014 – 2020. ”În fapt, ar fi fost evidențiate în actele contabile şi în alte documente legale, cheltuieli nereale, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.Totodată, s-ar fi ascuns sursa impozitabilă şi taxabilă, prin neînregistrarea în documentele contabile sau în alte documente legale a impozitului pe venit al salariaţilor şi a contribuţiilor sociale, pentru peste 7.000 de angajaţi a 4 socieţăţi comerciale, din judeţele Cluj şi Arad. Din cercetări a reieșit și că s-ar fi omis înregistrarea în documentele contabile şi în declaraţiile fiscale a unor venituri, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, constând în impozit pe venit a microîntreprinderilor şi impozit pe profit. În cauză, prejudiciul cauzat statului român este de aproximativ 31.000.000 de lei, urmând a fi dispuse măsuri asiguratorii, în vederea recuperării acestuia”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *