,

Mii de clujeni s-au adunat în centrul orașului. Fiesta a fost declanșată de calificarea Naționalei în optimi

Posted by

Mii de clujeni s-au adunat miercuri seara în centrul orașului, după calificarea Naționalei de Fotbal în optimile Campionatului European. Mii de clujeni s-au adunat în centrul orașului.

Mii de clujeni s-au adunat în centrul orașului.

Fiesta a început la scurt timp de la fluierul final al arbitrului. Scorul final de 1-1 a dus Naționala, în optimi, calificată de pe primul loc.

În diferite locuri din Cluj Napoca, mii de oameni s-au adunat de bucurie. În Piața Avram Iancu, peste 1000 de clujeni cântă ”Deșteaptă-te române” sau ”Treceți batalioane române, Carpații”.

Pe pietonala de pe strada Universității, un alt număr impresionant de clujeni dansează și se bucură de fericire.

Calificarea Naționale este unul dintre puținele momente de fericire pe care acest popor le are.

Hagi omul care a făcut faza de penalty

La Stuttgart, omul meciului a fost Ianis Hagi. Acesta a creat faza care a adus României, penalty-ul transformat cu succes de Răzvan Marin.

”Ne-am îndeplinit primul obiectiv, toată lumea știa că vrem să ieșim din grupe, am câștigat grupa și cred că pe lângă obiectivul fotbalistic aveam și obiectiv să scoată lumea în stradă, să îi facem fericiți, să fie mândri de această generație, de echipa noastră și cred că am reușit.

Vrem să terminăm acest turneu final cât mai târziu. S-a văzut, nu avem frică de niciun adversar, în același timp suntem echilibrați, suntem la primul turneu final la seniori, dar avem un mixt bun între experiență, cei care au fost în 2016, apoi noi, cei tineri, cu mult entuziasm și multă calitate. Asta face diferența, talentul pe teren.

Este o surpriză pentru cei care nu ne cunosc, eu am mai spus-o, antrenorii noștri pe care i-am avut ne-au crescut, ne știu caracteristicile, ne știu personalitatea, suntem învingători. Noi nu luăm niciun meci la egal, încercăm mereu să mergem la victorie, indiferent de situație, dar cu aceste rezultate am ridicat ștacheta. Acum va fi mai greu să o menținem, dar promitem că vom da sută la sută la orice meci”, a spus Ianis Hagi la finalul meciului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *