Mii de clujeni sunt afectați. Impozitul pe boală nu a fost eliminat

Posted by

Coaliția de la guvernare formată din PSD și PNL a promis că va elimina impozitul de zece la sută pe concedii medicale, acest lucru nu s-a întâmplat. Impozitul pe concediile medicale.

Coaliția nu a anulat impozitul pe concediile medicale
Coaliția nu a anulat impozitul pe concediile medicale

Impozitul a fost introdus de la începutul anului 2024. Potrivit acestei ordonanțe, toate concediile medicale, cu mici excepții, sunt impozitate cu zece la sută. Societatea civilă a reacționat cu privire la acest aspect, drept pentru care cei aflați la putere au decis anularea impozitului.

Potrivit șefului USR, coaliția a amânat votul pentru eliminarea taxei pe boală.

Taxa pe concediile medicale, introdusă de ministrul PNL al Finanțelor, Marcel Boloș, este o nedreptate. O taxă abuzivă pe boală.

”În fiecare zi cu taxa PNL în vigoare, Guvernul încasează 500.000 de euro de pe urma celor aflați în suferință. În ianuarie, au adunat 10 milioane de euro și trag de timp pentru a mai încasa alte 20 de milioane de euro pe lunile februarie și martie. USR a cerut eliminarea imediată a acestei taxe introduse de PNL. Avem o lege depusă. Fiecare zi de întârziere a eliminării taxei pe boală este o zi în care Guvernul profită de pe urma suferinței. Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, acestea sunt adevăratele probleme. Terminați cu negocierile voastre pe funcții care țin blocată țară. Eliminați taxa pe boală!”, a scris Drulă.

În cursul zilei de luni, Senatul României a aprobat anularea acestui impozit. Decizia nu este una definitivă, actul normativ urmând a fi aprobat sau nu și de Camera Deputaților.

Premierul Ciolacu: sunt prea mulți răciți. Impozitul pe concediile medicale

Într-o declarație pe acest subiect, premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a spus că există prea mulți ”răciți”.

”A fost o discuţie în coaliţie, ţinând cont că este, ştiţi, tehnica legislativă, că nu am voie să dau ordonanţă cât timp este în… Şi am avut o discuţie în coaliţie, liderii de grup şi domnul Simonis s-au pus de acord şi au trecut legislaţia. Vom vedea impactul. (…) Din ce ţin minte, au fost 274.000 de concedii date pentru că ne-a durut spatele. Au fost 187.000 de concedii medicale date în România fiindcă am strănutat şi am fost răciţi”, a comentat Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *